Monday, July 14, 2008

Søndag eftermiddag hos 1. works

Efter vi havde været i kirke i Mullins, hvor vi blev hilst som gæster og fik et hjemmebagt brød som gave, var vi hjemme til frokost. Klokken 3 var der så ice-creme-party i First-Works, som er det sociale arbejde Birgitte er ansat til at lede. De tager sig af børn og unge mennesker, som er tilmeldt programmet, laver klub-arbejde og sørger for, at de får mad og lærer om livet og sig selv.
Til festen kom også flere pårørende - her en tante til tre af børnene. Deres mor sidder i fængsel, så hun har de to yngste boende foruden sin egen lille søn. Den ældste af børnene er Malik. Han bor for tiden her hos Birgitte og Niels.
Her er Birgitte med hendes to børn Hanna og Fletcher -de dejlige mennesker.
Alle tilstedeværende præster skulle også lige samles til fotografering.
Bagefter fik vi lov at køre med First-works-bussen de 1 1/2 time det tog, at køre alle børn og unge hjem. De bor spredt rundt i forskellige sociale komplekser. Jeg har ingen billeder fra turen. Men vi har mange indtryk. Det var meget specielt. Det er ufatteligt så dårlige forhold mennesker lever under her. Forskellen på rig og fattig er voldsom. Jeg kunne nævne en del danske politikere, som burde se, hvad vi har set i dag. Så kunne de måske holde op med at ødelægge vores velfungerende sundheds-system og landets uddannelsessystem!
Manden, der køre bus for First-works, er en herlig mand, der selv har været afhængig af narko og alkohol. Han kunne fortælle, hvad vi så og udpege narkohandlerne på gadehjørnerne og steder, hvor unge var blevet skudt. Efter et bandedrab vil mennesker fra kvarteret hænge tøjdyr op på en lygtepæl - som vi lægger blomster. Men som han siger: Hvorfor viste de ikke interesse for den unge, inden han blev skudt?
Posted by Picasa

No comments: