Monday, July 21, 2008

Og SÅ har vi været i kirke!

Min søster ved, at en vigtig ting for os på rejsen er at komme til gudstjeneste i sorte kirker, hvor der er Black Gospel! Hun ringede til en ven, for at høre hvor vi skulle køre hen for at høre god musik -
Burdette United Methodiste Church! Ja, det er ikke så ligetil at finde den rette kirke. Der er 2000 kirker i Memphis!!! Nogen af dem er ganske vist meget små - men alligevel!
OK - Birgitte kender faktisk præsterne i Burdette - og vi blev meget hjerteligt modtaget. Vi blev tilbudt at gå med i proccesionen og sidde sammen med præsterne, hvilket vi dog undslog. - Gudstjenesten begyndte klokken 11, og 12:15 var vi klar til prædikenen. Alt i alt varede det 2 timer og et kvarter. Men tiden fløj ad sted! Det lokale kor sang - og prædikenen var medrivende - havde som overskrift "Lege skjul" og teksten var fra Salme 139.
Aldrig har jeg fået så mange omfavnelser på så kort tid, som da vi blev bedt om at hilse på hinanden under gudstjenesten! Det var i det hele taget en meget fin oplevelse. Som vi før har oplevet det, foregår alt efter programmet. Man begynder til tiden, selvom deltagerne bliver ved med at komme til kirke halve timer efter vi andre er begyndt. I dag oplevede vi så, at også en af præsterne mødte op og tog præstekjolen på midt i gudstjenesten - men OK, hun var der, inden hun selv var på programmet :-)

Efter gudstjenesten viste det sig, at det var "Choirday", hvilket betød at man efter en kort pause med spisning, fortsatte med hvad vi ville kalde en egentlig gospel-gudstjeneste med indbudte kor.

Det store navn var Jerome Green and The Voices of Triumphant. Og som de kunne synge! Halleluja, Amen! Men der var 4 andre kor, hvoraf det mindste var fra First Thessalonia Baptist Chuch. De var 5 kormedlemmer og lederen, der også spillede klaver. De sang, så hele salen blev revet med.

Det tog i alt 2 1/2 time. Dagen har været fyldt med energi og glæde. Vi har fejret gudstjeneste sammen med flere hundrede brødre og søstre i Herren - nogle af dem ganske små - men alle sammen sorte! Tak til Burdette -og til deres herlige præst Jerome Scales Sr. Og tak til Gud!

No comments: