Friday, January 22, 2016

Tirsdagens Kirkevandring


Sct. Paul, Folkekirken

På facebook har jeg allerede dokumenteret tirsdagens pilgrimsvandring. Vi var som vanligt mange mennesker - og selvom jeg ikke har deltaget siden jeg sidste boede i København, så var det ligeså stort et tilløbsstykke. I den del af Indre By som ligger mod øst, er samlet en hel del af de store verdenskirker. Vi kan således på et par timer vandre mellem lutherske kirker ( i to udgaver, Den Danske Folkekirke og Svenska Kyrkan), Den Russisk Ortodokse, Den Romersk Katolske, Metodistkirken og Den Anglikanske Kirke.
 Vandringen er som én lang gudstjeneste med salmesang, bønner, skriftlæsning og til slut også en kort prædiken og kirkekaffe.
Jerusalemskirken, Metodistkirken
 I år var vi for første gang delt i 4 grupper. Alle får nemlig ikke plads i alle kirkerne. På denne måde blev aftenen ikke alt for lang, til gengæld måtte vi alle undvære et kirkebesøg - enten Den Anglikanske eller den Ortodokse.
Skt. Ansgar, Romersk Katolsk domkirke
 Jeg var på holdet, som besøgte den ortodokse kirke, men der må man ikke tage billeder.
Gustavskyrkan, Svenska Kyrkan

Til slut et gruppebillede af de fleste medvirkende - heraf to biskopper, metodisternes biskop Christian og katolikkernes biskop Cheslaw.
Men alt det her var jo i tirsdags. Jeg har været over sundet flere gange i ugens løb - træls med kontrollen som forsinker med mindst 40 minutter oveni ordinær rejsetid, som er en time!
I dag tager jeg en reel togtur - til Karlskrona i Regionens østlige ende. Her har vi KONFAS-helg (konfirmandweekend)

6 comments:

Lene said...

Se, jeg havde jo allerede læst om den vandring over hos Inge, og ovenikøbet set billede af din mand :-) Den vandring kunne jeg godt tænke mig engang.

http://bymarken68.blogspot.dk/2016/01/kirkevandring-i-kbenhavn.html

God weekend til dig, håber du kan holde lidt stillestund indimellem de mange gøremål

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja det var sjovt! Faktisk kan man også se datterbarnet på billedet fra vores kirke. Og sjovt, at Inge kunne lide den sidste salme. Det er faktisk mig, der har skrevet den danske tekst - den er frit gendigtet fra svensk. men det fremgik ikke
af sangbladet :-)

Inge said...

Hej Charlotte. Hyggeligt at vi vandrede sammen i tirsdags. Dejlig sang du har skrevet, den kunne jeg godt lide. :-)
Ups, jeg forbrød mig mod fotoforbuddet i den ortodokse kirke, vidste ikke man ikke måtte tage billeder der.

Inge said...

Nu kommentar bomber jeg dig.. :-)
Tillykke med og til din mand, som jeg jo så og hørte i Jeres kirke. Jeg kan se ryggen af mig selv på dit billede fra den svenske kirke, sidder nogle rækker foran dig i rød frakke.

Tro Håb og Kærlighed said...
This comment has been removed by the author.
Tro Håb og Kærlighed said...

Inge - ja, det er da lidt sjovt! Faktisk forsøgte jeg også at tage et billede i den ortodokse kirke, men datterbarnets konfirmander gjorde opmærksom på skiltet, og så var det jo lidt svært at bare fortsætte. -