Sunday, January 31, 2016

Svar på et kald!

En ny generation har indtaget prædikestolen - fætter Elias, Karla og Ludvig
 Det begyndte tidligt i morges. Vi kørte hjemmefra ved solopgangstid og mod Østjylland, hvor vores ældste nevø, Peter skulle indsættes som sognepræst i Tamdrup, Nim, Underup og Føvling, som ligger i Horsens provsti. Peter er opvokset i et aktivt præstehjem og har en del metodistpræster i slægten. Selv uddannede han sig til forstmand, og vi troede at han skulle tilbringe resten af sit arbejdsliv som skovfoged. Men for snart mange år siden bekendtgjorde han, at han havde kald til at blive præst og at han havde tænkt sig at følge det. Vi har fulgt ham på mange måder - bla på lægprædikant-kursus i Strandby og sammen har vi delt arbejdet i ActA i Aalborg.
 I vores familie kan man ikke sige Peter uden også at sige Malika. Malika er Peters dejlige, seje, skønne kone. De to har fulgtes ad i snart mange år. De er gamle spejderkammerater og sammen har de uddannet sig i flere omgange, restaureret et gammelt hus og er blevet forældre til Albert, Ludvig og Karla.
Pastor Peter bliver interviewet til Horsens Folkeblad
 I dag var der fest i de 4 sogne. Mange mennesker var samlede i Føvling kirke, hvor Peter prædikede ved gudstjenesten, som afsluttedes med festlig servering, gaver og taler.
 At menighedsrådet er helt forelskede, det kan jeg godt forstå. De får en nyuddannet præst med stor erfaring og mange års aktivt kirkeliv bag sig. En dejlig familie, der bliver en gave til fællesskabet følger med. Jo, de har gjort det godt i Tamdrup, Nim, Underup og Føvling sogne. Og det håber jeg, de bliver ved med!
Præsteparret Peter og Malika Lynggaard Uth

4 comments:

Rasmine said...

Jeg har tit tænkt over, hvad det mon egentlig vil sige at have et kald - men måske finder jeg en dag en god forklaring ...
Man kan vel godt være præst uden at have et kald - ?

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - jovist kan man have et kald til andet end at blive præst.

Rasmine said...

Til en hvilken som helst anden form for ærligt arbejde?

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - ja, kaldet er ikke nødvendigvis til et arbejde - men til en plads i livet.