Saturday, January 16, 2016

Til lykke husbond!

 Fredag var en stor dag i familien og for mange mennesker i både Metodistkirken og Equmeniakyrkan. Husbond doktorerede på Göteborgs Universitet med sin afhandling om John Wesley og NFS Grundtvig. Der er langt i mellem teologiske doktorer. Professor Niels Henrik Gregersen, Københavns Universitet var opponent og stillede spørgsmål til det store arbejde, som fik mange anerkendende ord med på vejen allerede under gennemgangen. Gregersen påpegede bl.a. andet, at ikke mange kunne have skrevet denne bog, som kræver indgående kendskab til to meget store forfatterskaber - og kun én har gjort det!
 Efter to timers udspørgen og samtale mellem de to herrer og lidt fra bedømmelsesudvalget var det tid til at "mingle." Vi havde medbragt mad og kager og der blev snakket, hilst og hygget. Der var gæster fra både Danmark og Sverige, kollegaer, venner og tidligere elever som fik ventetiden til at gå på bedste vis. Husbond fik blomster, gaver og mange fine og varme ord med på vejen.

 Så, endelig kom bedømmelses-udvalget og bekendtgjorde, at de enstemmigt og med stor anerkendelse godkendte afhandling. Hermed kan husbond kalde sig Teologie Doktor, hvilket er den højeste grad, man kan få i Sverige.
 Det var en stor glæde, at få lov endelig at fejre hans store og vigtige arbejde. Jeg har fulgt det hele vejen. Jeg er fuld af beundring over hans arbejdsdisciplin og glæde ved studier. Han er et dejligt menneske og jeg er så glad for at være hans kone, ven og kollega!
Efter at have pakket festen sammen, gik vi med to af vore børn og barnebarnet ud og spiste pizza, inden vi faldt omkuld på vores hotelværelser - meget trætte og glade! (mellemsønnen havde et længe planlagt spille-job og kunne desværre ikke være med)

5 comments:

Rasmine said...

Der er sandelig grund til at være stolt og glad - til lykke!

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - tak! Ja, det er stort.

Hans Vaxby said...

Jørgen,

Jag gratulerar till ett stort och viktigt arbete! Och jag ser fram emot att läsa avhandlingen. Den har redan kommit till Finland, men på grund av något så prosaiskt som förkylning hos både budbärare och mottagare har jag den inte ännu i min hand.

Jag minns att i samband med en diskussion vi hade om den nya psalmbokenmark i Dan i början av 90-talet sa du att det att vi ska ha metodistiska psalmer i vår psalmbok inte betyder att alla behöver vara skrivna av metodister och nämnde att t.ex. Grundtvig har skrivit psalm med wesleyansk teologi.

Gud går med dig i din fortsatta vandring!

Hans

Tro Håb og Kærlighed said...

Hans - Jørgen tackar för hälsningen - kul att du kom i håg Grundtvig från salmboks-arbetet!

Lene said...

Stort tillykke til og med Husbonden. Det er virkelig flot og sikke et arbejde.