Wednesday, March 16, 2016

Opdatering

 Som jeg skrev i forrige indlæg, så sker der meget spændende i mit liv - fx er det ganske vist, at foråret er på vej. Jeg kan slet ikke lade være med at løbe i det dejlige vejr! Forårsblomsterne er allerede ved at afblomstre og snart står det store krokusbed i Kongens (og vores) Have i fuld flor.
 I Jönköping var der stadig sne, da jeg var til bestyrelsesmøde på SvF - Folkhögskolan. Jeg bliver altid betaget af udsigten over Vätteren og Jönköping. Det er spædende at være med i bestyrelsen, oså det gør ikke så meget, at det er en lang tur derop.
 Cirkus blev jeg inviteret til! På Ørestads Skole hvor datterbarnet, mellemsønnen og svigersønnen arbejder. De mindste klasser, hvor Maria er lærer gav den fineste forestilling med kostumer, musik og stor opfindsomhed.
 Der var linedansere, klovner, stærke mænd og jonglører, vilde dyr og cykelartister, fodbolddriblere og en masse glade tilskuere. Jeg er imponeret over hvad de kan frembringe sammen med børnene i den danske folkeskole!
Datterbarnet på slap line

 Og i lørdags afhold RegionSyd den første del af kurset "Konsten att predika" - husbond underviste og alle deltagere var engagerede i arbejdet hele eftermiddagen, hvor vi gennemgik teksten til Palmesøndag.
 En del af mit arbejde består i at være sammen med de ansatte præster og diakoner ved månedlige samlinger. På et præstekontor bestod skrivebords-dekorationen af en heftig tornekrone - jo, godt at blive mindet om Påskens realiteter!
Her til aften har vi fejret Taizé-gudstjeneste i Jerusalemskirken. Sangene, musikken, det dæmpede lys, tekster, bønner og fællesskabet - vi kan nok ikke undvære det! - Det er stadig faste, den varer til Påskedag. I år har jeg kun valgt en "lille" ting - jeg drikke ikke kaffe! Og jeg må konstatere: Jeg kan godt lide the. Men jeg elsker kaffe! At faste er meget personligt, mange gange om dagen bliver jeg mindet om, at vi er på vej mod Påskens forfærdelige, vidunderlige budskab: at min Herre døde og opstod - min helt og verdens frelser!

2 comments:

Lene said...

Godt at høre fra dig igen, du har gang i mange ting. Sjovt at alle tre er på samme skole.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Ja - nu må jeg se at komme ind i kampen igen! Det går ikke uden bloggen.