Wednesday, March 23, 2016

Borgen med Christine


 I dag havde vi den store fornøjelse at være inviteret indenfor på Christiansborg af datterbarnets svigermor Christine Antorini. Christine har været medlem af folketinget i mange år og været undervisningsminister fra 2011 - 15. Vi fik den helt store rundvisning på en stille dag, hvor vi kunne komme omkring i alle kroge.

 Danmarks første kvindelige minister, Nina Bang har endelig fået sit portræt malet og hængt op på en fin plads i Snapstinget. Billedet kom op i anledning af 100-året for kvindernes valgret i 2015.

 På en anden fin plads hænger alle statsministrene - her er Thor ved at få styr på nogen af "mine" statsministre.
 I Vandrehallen er der malet en frise med manende orsprog.
 Slottet er et meget stort og flot hus - og en dejlig og praktisk arbejdsplads for de 179 parlamentarikere, pressefolkene og de øvrige ansatte, som får det hele til at fungere.

 Socialdemokraternes gruppeværelse er udsmykket med store malerier af Maja Lisa Engelhardt Hendes farver og streg passer smukt ind i det klassiske rum.
Det var en rigtig dejlig oplevelse, både at se slottet, spise god mad og høre om Christiansborg som arbejdsplads.
Det er Den Stille Uge og i morgen, Skærtorsdag er der gospelgudstjeneste i Jerusalemskirken, hvor datterbarnet synger med i koret Kefas. Langfredag er der igen hende og Helene Granum, som står for gudstjenesten kl 10. Jeg bliver på denne side af Sundet og fejrer Påske med familien, og glæder mig over alt det, der foregår i kirkerne i Equmeniakyrkan i Skåne og Blekinge.

2 comments:

Lene said...

Tænk at få speciel rundvisning af en, der arbejder på Borgen. Jeg syntes det var spændende, da vi selv gik rundt i Kulturnatten for nogle år siden. God påske til jer :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja, det var en fin oplevelse. Også en god påske til jer!