Thursday, December 31, 2015

Dumhed som ikke kommer til at gentage sig!

For et stykke tid siden foretog jeg et impulskøb, som jeg fortrød. Det drejer sig om en meget speciel kjole i noget meget specielt stof. I den lille butik, som er fyldt med spændende tøj, er der meget lidt plads og lys, så da jeg kom hjem til lidt større forhold og så kjolen i hel figur - og hørte husbonds ikke helt begejstrede kommentarer, fortrød jeg med det samme de ALT for mange penge, jeg havde givet for kjolen. Resolut gik jeg tilbage til denne butik, hvor jeg havde betalt med kort, og gik naivt ud fra, at jeg kunne få mine penge tilbage. Det kunne jeg ikke.
Jeg fik et tilgode-bevis og har efter flere besøg i butikken efterhånden omsat det til to kjoler en bluse, en tunika og et tørklæde ( du forstår, kjolen var for dyr!) Jeg har haft det meget ubehageligt hver gang, men i går blev jeg endelig klar og fik "brugt" de sidste penge - fik endda 3 kr tilbage.
Om jeg har et nytårsforsæt? Næh, det tror jeg ikke.
Men det er med garanti sidste gang, jeg har sat mine ben i dén butik!

4 comments:

Rasmine said...

Jeg synes ikke, det var dig, der var dum; det var butikken, når den ikke engang kunne sørge for ordentlige forhold til bedømmelse af tøjet og så oven i købet var smålig. De har indimellem nogle virkelig smarte ting, men jeg skal ikke have vovet mig derind!

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - der er helt klart smarte ting i butikken, men der er ikke plads til at prøve og se ordentligt. Og at hun ikke ville give mig pengene tilbage, det er træls!

Lene said...

Øv, jeg synes faktisk hun burde skilte med det. Det gjorde min svigerinde, for hun havde ikke råd til at folk købte gaver og så returnerede dem for at få pengene. På den måde kunne hun ikke beregne hvor meget hun skulle have i butikken.Så der stod højt og tydeligt ved kassen, at man ikke kunne få penegen tilbage men kunne få et tilgodehavendebevis.
Se på det positive: sikke meget lækkert tøj du fik :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - jeg forstår også godt, at man kan have brug for at give tilgodebeviser. Men jeg kom mindre end en time efter købet - og hun havde jo hørt alle mine overvejelser om, at det var en alt-for-dyr kjole, som var i størelse L, og at en M nok havde været bedre, men at den alligevel var så fantastisk, at jeg købte den. - Og ja, jeg har fået gode ting - bla. min nytårskjole, men jeg kunne godt have brugt pengene i den måned, hvor det sidste pensionsopsparing for i år, skulle sættes ind :-)