Saturday, December 12, 2015

Bromma og København og KLIMA-aftalen

Kyrkan vid Brommaplan
 Ugens første dage blev tilbragt i Bromma ved Stockholm. Der var Equmeniakyrkans regionale kirkeledere og menigheds-udviklere samlede. Vi arbejde og bad sammen, og det var en meget fin anledning.


Tiden i Stockholm blev også brugt på personalesamtale inden togturen igen gik sydpå.
Bromma blev nævnt i en af talerne ved årets Nobel-fest. En af prismodtagerene var nemlig svensker og havde gået i skole i Bromma. Han havde kun lov-ord om sin gamle skole, hvorimod skolen i Stockholm, hvortil han senere flyttede, ikke havde gjort ham noget godt - hvorfor han fik lov at flytte tilbage igen!
 Torsdag nåede husbon og jeg ud til ROdesign, hvor niece Rebecca slår sine folder. Der var udsalg, glögg og risalamande. Det er en fornøjelse at se, hvor fint det hele er blevet i nye omgivelser sammen med en stor gruppe designere.
 Efter arbejde fredag holdt vi fri og gik rundt i den julesmykkede by, hvor det vrimler med mennesker. Vi skulle ikke nå noget, så det var bare dejligt at være sammen.
 Vi tilbragte bla. en timestid i Politikens boghal, hvor Clement Kjersgaard holdt foredrag om, hvorfor vesten ikke gør noget ved borgerkrigen i Syrien.
 Vi sluttede byturen i Tivoli inden vi gik hjem og så "The girl with the dragontatoo" - er den bedre end den svenske? Nej - men det var spændende at se den amerikanske udgave.
 I dag har husbond taget mig med på tur til et sted, jeg aldrig har været før; Tippen. Det var en dejlig oplevelse - smukt og fredfyldt med græssende får (og minsandten en enkelt lama!!!) Man hører trafik, men ganske svagt, luften er klar og fin og vi er ikke mange minutter fra Rådhuspladsen.

Og dagens glædelige nyhed er indgåelsen af KLIMA-aftalen i Paris! Tak og lov for den. For mig og mange mennesker er dette svar på bønner og manges hårdt arbejde og gode viljer. Jorden er en gave, Gud har givet os at forvalte og passe på, og som de siger på engelsk: There is no planet B!

No comments: