Friday, December 4, 2015

Fødselsdage og julefest

 Min ældste, og hans søn fylder år med en uges mellemrum. Det betyder, vi kan fejre dem begge på en gang, hvilket er vældigt fint, når de nu bor i den anden ende af landet (eller er det os, som gør det?)
 Johannes havde - igen - lavet en fantastisk fin fest for sin søn: bagt pandekager og pølsehorn og kager og inviteret legekammerater og forældre efter Williams ønske til fest i et stort legeland. Ungerne hyggede sig hele eftermiddagen og vi voksne snakkede og havde en dejlig tid sammen.
 William, som fyldte 5, ønsker sig LEGO - og han får det. Han er meget dygtig til at bygge "lille LEGO", som han kalder det, og han har allerede virkelig meget. Da vi kom hjem fra fødselsdag gik han strax igang med at bygge, og på et tidspunkt fandt han på, at han skulle bruge en bestem lille kaki-farvet kasket, som han vidst skulle være et sted i samlingen af klodser.
 Og vi ledte! Indtil flere voksne mennesker var i fuld sving. Vi fandt alle mulige slags hovedbeklædninger inklusiv kasketter i rød, gul og guld, men "nej, nej farmor, den skal være den her farve!"
- Og pludselig fandt han den! Selvfølgelig var den der.
 Hjemme igen er det blevet december, og det betyder den store julefrokost med alle de ansatte i RegionSyd. For tredie gang har jeg haft dem hjemme hos os i københavn. I år var husbond ikke hjemme, så jeg havde fået min gode ven Susanne til at hjælpe mig.
 Det blev en dejlig dag med mad og fællesskab, andagt i kirken og en lille gåtur i byen, eller på Statens Museum for Kunst - mens det stadigt er gratis!
Nu er alle præster og medarbejdere hjemme i menighederne i Skåne og Blekinge igen, hvor de synger julen ind, arrangerer Lucia og skole-jule-afslutninger, juleuddelinger og julegudstjenester - en travl tid venter.
Her hos os er husbond netop kommet hjem efter en hele arbejdsuge i Tyskland. Denne weekend kan vi nyde hinandens selskab. Dejligt!

No comments: