Saturday, December 22, 2012

22. december

 Dagen begyndte med den hyggelige tur til Emilievejens slagter for at hente kalkunen og julens pålæg. Butikken var, som altid op til jul, propfuld af mennesker. Der var 30 nummre, fra det jeg trak, til den der blev ekspederet. Butikken er dejligt fri for julemuzak, så man står lige så stille, småsludre med folk omkring og venter på sin tur. Imens kan man følge med i, hvad andre folk skal have til jul - og ikke midst, se de dygtige folk, der arbejder bag disken. Det er en fornøjelse. Vi fik vores 6 kgs kalkun med hjem - den skal nok blive god!
 Senere på dagen var der advents-meditation over jule-evangeliet og så gik turen igen til Frederikshavn, hvor gymnasiekoret "Kammerpigerne" med forstærkning af både Kammerjunkerne og Oldfruerne, som er "de gamle" korpiger, gav julekoncert. Husbond og jeg har hørt dem mange gange - de seneste år med vores egen kammerpige - nu oldfrue. En god flok af sangere og musikere kommer fra vores egen menighed, så vi nyder godt af deres dygtighed hjemme i Strandby.
Koncerten blev uventet dramatisk, da kirkens store adventskrans pludselig drattede ned over det syngende kor. Heldigvis gik der ikke ild i nogen eller noget, så forhåbentlig slap de med forskrækkelsen. Det kan nu ikke udelukkes, at en eller anden slog sig.
Nu er der lavet frikadeller til julefrokost, og rugbrødet er i ovnen. Træet er hentet ind - det når til loftet og har i år fået ny fod. Vi fandt en smuk juletræs-fod i genbrug på sommerferien på Samsø. Husbond har slebet og givet olie, og aldrig har vi været på så god fod med vores juletræ, som i år.

6 comments:

Madame said...

Kære Charlotte, rigtig glædelig jul! Bortset fra dramaet med adventskransen lyder det som dejlige juleforberedelser. Vi henter vores flæskesteg i morgen og koger risengrød til risalamanden.

Lene said...

Gaverne er pakket, juletræet er i hus, og nu også kalkunen, det lyder dejligt. God forberedelse til juleaftensprædiken :-)

Lene said...

Kære Charlotte,I har nogle skønne op-til--jul traditioner. Godet der ikke skete noget alvorligt med koret. Glædelig jul ønskes du og din familie :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - vi har også kogt risengrød i dag - en stor grydefuld, det skal nok blive godt!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Jeg skal ikke prædike juleaften, Louise og husbond har de to gudstjenester om eftermiddagen. Til gengæld har jeg julenat kl. 24 og prædiken juledag kl. 11.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene, der er musik, vi altid når op til jul! Men det med adventskransen, var nyt - og ikke så smart.