Monday, July 16, 2012

Middelalderdag i det nordjyske


Voergård slot

I dag har vi været til Middelalderdage på Voergård slot. Jeg er fuld af beundring over alle de fine ting, der kan købes og beundres her. Vi købte smykker, nyslået honning og frisk-ost med hvidløg.

Biavleren der solgte nyslået honning.
Læs mere her: Middelalderdage på Voergård slot

Den smukkeste brikvæv
 Hvert år tænker jeg, at jeg vil lære at brik-væve, men det er nok ikke noget for mig og min tålmodighed - eller mangel på samme.
Det herligste svenske orkester spillede, så man næsten ikke kunne stå stille. 
Man kunne også købe sin egen fløjte. Datterbarnet sagde til fløjtesælgeren, at hans instrumenter lignede dem, hun havde set på studietur i Ungarn. Og så viste det sig, at manden var fra Ungarn! De fik sig så en snak om skalaer og fløjte-teknik.
Jeg fik opskriften på ost med hjem, så nu skal vi forsøge selv. Men først skal den indkøbte ost smages med nybagt knækbrød. Det er alt sammen meget hyggeligt. Hvad der ikke er så rart, er den store helligkopter, der flyver rundt over os og leder efter en mand på 84 år, som har været væk fra sin bopæl i Frederikshavn siden i morges! Må han blive fundet snart!

4 comments:

Madame said...

Sikke en spændende dag, I har haft! Her i Nordsjælland har vi også ind imellem middelalderdage, men jeg har desværre aldrig oplevet det selv. Dejligt at I også fik musik fra dengang.

Lene said...

I får oplevet noget. Vi når ikke middelalderdagene alligevel, skal på motorcykelture i stedet for :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - det er festligt - og jeg er glad for, det er så tæt på, ellers blev det nok ikke til noget for vores vedkommende.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - det lyder som et godt bytte!