Tuesday, October 6, 2009

Samling i den brogede kirkefamilie

Det egentlige formål med min københavnertur var deltagelse i referencegruppen, der er knyttet til tidsskriftet Levende Vand. Møderne holdes i lokaler ved den smukke katolske kirke, Skt. Andreas i Ordrup. Kirken er ganske nyrestaureret og ført tilbage til sit oprindelige udseende. Jeg holder meget af at være med i denne gruppe, det er et privilegium at være med. Vi 25 mennesker, som repræsenterer alle de gamle kirker i landet - frikirker, Folkekirken, Den Ortodokse Kirke og Den katolske Kirke. Vi har den kristne tro og arbejdet med fordybelse og det indre liv som fælllesnævner. Ellers er vi meget forskellige. Der er stor respekt men også nysgerrighed mellem os. Det er lidt som til en fest at møde familiemedlemmer, man sjældent ser og som man ellers har for lidt tid til rigtigt at lære at kende. Den, der samler os, og som er ide-kvinde bag og redaktør af Levende Vand, er Grethe Livbjerg. Et besøg kan anbefales: http://www.levendevand.dk/
Posted by Picasa

3 comments:

Madame said...

Det er dejligt at læse, at man ikke bygger mure mellem de forskellige trosretninger, men netop er levende interesseret i at tale sammen.

Camilla K said...

Läste nånstans att "the headquarters of the kingdom of God are in heaven". Så, även om vi har (och behöver) församlingsfamiljer här (på jorden) sköts den egentliga statistiken uppifrån. Skönt.

Tro Håb og Kærlighed said...

Kære Madame - ja mure er der nok af - det er bedst at være, der hvor man kan se hinanden i øjenhøjde.
Ja, Camilla - sådan tror jeg også det er :-)