Sunday, October 27, 2013

Lang lørdag

 Vi har haft den dejligste lørdag. Egentlig begyndte det allerede i går aftes med besøg og middag hos dejlige mennesker! Lørdagen var afsat til seminar med professor i kirkehistorie Samuel Rubenson fra Lund. Det var Levende vand og Grethe Livbjerg, som havde arrangeret dagen. Samuel forelæste om vidnernes betydning for overlevering af troen. Det er de hellige mennesker og deres levede liv eller deres martyrdød, der har skabt troen og kirken - ikke dogmer og troslære. Som eksempel nævnte han, at de første kristne samledes til gudstjeneste på grave, hvor hellige mennesker var begravet. Kirkerne brugte de ikke gerne - først da biskopper fandt på at flytte de dødes rester, relikvierne ind i kirkerne, hjalp det. - Jeg er helt overbevist om sandheden i hans tanker - det er andres tro og liv, der hjælper og styrker troen. Kristne venner, kollegaer, familie - menigheden har uendelig stor betydning for troen.
 Måske inspireret af tankerne om de dødes betydning - i hvertfald gik eftermiddagens travetur bl.a. til Holmens Kirkegård, som ligger ganske nær, hvor vi bor.

 På vejen mødte vi to gode venner, som bor i en anden del af landet, og som vi ikke havde set længe. Og de fortalte glade, hvordan husbond havde været et forbillede for dem tidligere i livet! Hvilket jo hang smukt sammen med det, vi netop havde hørt af Samuel Rubenson.
Vi gik videre rundt i byen og kom forbi Skuespilhuset. Der spillede de Onde ånder af Dostojevkij med Nicolas Bro. Vi købte billetter, spiste i al hast på et spisested i nærheden og nød 3 1/2 times fantastisk teater - igen om liv  og død, hellighed og mangel på samme. En dag, der hang sammen som få. Det er vist helt ok, at der er 25 timer i det her døgn!

4 comments:

Madame said...

Sikke en dejlig dag fyldt med spændende oplevelser! Nicolas Bro er en dygtig skuespiller, og det er et stykke, jeg meget gerne vil se.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - det var en stor oplevelse. Meget spændende opsætning!

Lene said...

I forstår at bruge den by I bor i. Dejligt. God søndag til jer.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - vi nyder byen! Det er fantastisk at bo her som voksen. Sidst gik jeg i gymnasiet og var ganske fattig - sparede op til Interrail, og kunne fx ikke bare gå i teateret.