Sunday, May 5, 2013

Skovens dag

I dag er det skovens dag. I kirken var det nu diakoniens dag! Vi har 8 læg-prædikanter i menigheden, altså læg-folk (ikke præster) der har en teologisk grunduddannelse, så de kan prædike og undervise. Hvert år godkendes de af menigheden til denne tjeneste, og de er ofte i sving.
I dag indviede vi en læg-diakon. Diakon betyder egentlig bare tjener, og det betyder, at vi nu har et menneske, der har gennemgået en teologisk grunduddannelse, så hun kan føre samtaler og arbejde praktisk med mennesker.
Jeg har fulgt Elsebeth Hjortshøj gennem mange år, og det er en stor glæde, at kunne indvie hende til tjeneste i menigheden. Jeg er sikker på, at det bliver godt for både hende og vores by.
Efter kirke gik husbond og jeg en dejlig lang tur. Arrangementerne i anledning af Skovens dag var forlængst slut, men skoven stod i fuld flor - i hvert fald i skovbunden!
Se flere billeder fra dagen i kirken: HER

5 comments:

Lene said...

Dejligt at I har så engageret en menighed og tillykke til Elsebeth og jer :-)

Madame said...

Jeg har ikke hørt om læg-diakoner før. Er det noget specielt for jeres kirke? Vi nåede heller ikke Skovens Dag-arrangementer, men kørte gennem skove på vej til Bella og oplevede den dejlige, lysegrønne bøgeskov.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - tak - ja, det er fint også at kunne fejre engagement!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja det er specielt i vores kirke med læg-diakoner. En fin måde at løfte også praktisk menighedsarbejde frem.

Madame said...

Tak Charlotte - ja, det må være fin måde at løfte også praktisk menighedsarbejde frem.