Sunday, February 28, 2010

Uge 8 er vinterferie-uge i Nordjylland

Sådan så der ud i Jerusalemskirken i Store Bededagsferien 2009. Straks efter begyndte restaureringen af kirkerummet.
Nu ser det sådan ud. Smukt og stilrent. Nybroderet altertæppe (det har taget en del mennesker en del år), genbrug af alterets liljer, der nu er forgyldt (af malermester Frede Møller her fra Strandby) og med nyt design af alter og bord (af niece Rebecca Uth). Min ungdoms kirke er forandret - til det bedre.
Vi afsluttede en uges dejlig vinterferie med at gå til gudstjeneste. Jørgen begyndte med første gudstjeneste kl. 10 - sammen spiste vi brunch i krypten kl. 11 og kl 12 begyndte den rytmiske gudstjeneste.
Og så gik turen hjem til det nordjyske igen. Hurra for broerne og den dejlige bil. Vi har nydt ferien, besøgt gode mennesker, spist spændende mad, shoppet og været i biografen. Nu er hunden hentet (den har ingen nød lidt - tværtimod:-), vaskemaskinen sat igang og den nyindkøbte thekande taget i brug. I morgen er det mandag og 3. uge i fasten er begyndt. Jeg har holdt lidt faste-ferie, men nu er det slut!
Vi er alle påvirkede af meddelelsen om, at en ung mand på 16 år er omkommet efter en våd aften i byen på gymnasiets skitur til Østrig. Datterbarnet har været med alle 3 år på gymnasiet. Jeg var godt klar over, at de unge er helt overladt til sig selv på turen. Formelt har gymnasiet intet ansvar i sagen, men turen arrangeres gennem skolen og tre af lærerne er med. Det er dybt tragisk, men desværre ikke helt uforståeligt, at det kunne ske. Fred og alt godt til alle, der sørger og har et stort arbejde med at bearbejde indtryk, tanker og følelser foran sig!
Posted by Picasa

2 comments:

Madame said...

Det er et meget smukt syn af den nyrestaurerede kirke, og det lyder som om, I har haft en dejlig vinterferie, Charlotte.

Ja, det er dybt tragisk med den unge mand, der omkom på skituren!

David Kvebæk said...

Jerusalemskirken vekker gode minner, likeså besøket hos din farfar, og senere hos din mor og far, men da var du blitt en kvikk og travelt opptatt tenåring. Når jeg ser forandringen må jeg si meg enig med deg. Resultatet er blitt stilig , rent og vakkert.