Sunday, February 14, 2010

Tag det roligt. Det er jo mig!


Fastelavnssøndag er altdi en stor dag i kirken. Børnene kommer udklædt til gudstjenesten, og de synger "Kan du gætte hvem jeg er?" foruden de gængse børnekorsange.
I dag var overskriften"Tag det roligt. Det er jo mig! I skal ikke være bange", som er Jesu ord til disciplene, da han gik ud til dem på det oprørte hav. De troede, han var et spøgelse. Og sådan kan vi også være bange og tvivle på, at nogen vil og kan hjælpe os, når det virkeligt gælder.
Men Jesus er stærkere end de kaos-magter vi med rette frygter, og som havet repræsenterer i Bibelens fortællinger om kampen mellem det onde og det gode. Vi sang Hans Anker Jørgensens herlige salme om spøgelset: Søger du mod fjerne havne", nr. 367 i "Salmer & Sange".
Efter gudstjenesten blev der slået katten af tønden, spist fastelavnsboller og til sidst kronet både dronninger og konger.
Posted by Picasa

6 comments:

Madame said...

Hvor er det dejligt at se, så meget I gør ud af Fastelavnssøndag i kirken med både tøndeslagning, fastelavnsbolleder og sjove og flotte udklædninger :-)

Lene said...

Sikke da en herlig skare :-)

Og hvor er det godt tænkt at tage udgangspunkt i de ord

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja, det er altid en dejlig dag!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - det var faktisk søndagens tekst, så det kunne ikke være bedre!

Unknown said...

Hvor er de fine alle børene :) Signe var også klædt ud igår i fint batmanskostume med tylskørt, så hun blev en slags hjemmestrikket bat-girl :)

Tro Håb og Kærlighed said...

Louise - hun har været en skøn lille flagermusepige:-)