Monday, November 3, 2008

mere ActA-weekend

Vi havde naturligvis andre ting for end at spille, da vi var på ActA-weekend.
Det foregik som sagt i Viborg, så lørdag formiddag var vi i domkirken. Den er meget smuk og meget speciel. Kirken er bygget af granitkvadre, hugget ud af de sten, som blev liggende ved sidste istids ophør. Granitblokkene er kommet fra bjerge i hele norden og har et flot farvespil.

Inde i kirken er det Joakim Skovgaards kalkmalerier, der dominerer og i loftet oliemalerier. Hele Bibelen er repræsenteret fra Adam og Eva og til Kristi himmelfart.
Weekendens gæst var Ea Hvitnov. Hun er gade-ungdomspræst ved Trinitatiskirke i Kbh. For to år siden var hun taler på præsternes efterårsstævne, og jeg havde glædet mig til at møde hende igen. Ea fortalte om sit spændende arbejde med at opbygge natkirken. De spiller fx. rollespil og laver gudstjenester i forbindelse med dem. Det var spændende at høre om. På en gang meget anderledes betingelser end dem vi har, og så er der alligevel mange lighedspunkter.
I løbet af weekenden arbejdede vi med bibelske billeder af menigheden: træet, stenene og kroppen.
Søndag var der gudstjeneste, og så gik turen igen nordpå.
Dejligt at være sammen i længere tid - at tænke tanker sammen - fordybe sig, og hygge. Og selvom vi ikke er sammen hver dag, så er vi alligevel en forunderlig enhed, som Jeus selv har fortalt os er hans krop.
Lige præcis allehelgens dag var det også en tanke, at fællesskabet rækker til dem, der gik før os:
"O høje helgensamfund af vor æt!
Vor vej er dunkel, jeres lys og let;
os alle bærer dog Guds åndedræt"

Posted by Picasa

No comments: