Thursday, July 30, 2015

Tornekrone-kapel og passionsspil


Niece Hanna havde tipset om at tage til nordvest Arkansas. Efter 5 timers kørsel kom vi til den fine lille by Eureka Springs som er defineret som "Verdens arv."Byen har snoede og stejle gader, masser af butikker med kunsthåndværk (og julepynt!) og sjove sager. Men vi skulle besøge The Thorncrown Chapel, som er bygget i skoven lige uden for byen. Jeg havde set billeder af denne skov-kirke - men det er svært at gengive bygningen og dens virkning på fotografier. Jeg blev helt stille og fredfyldt - fornemmelsen af at på en gang være i en katedral og midt i en skov, var overvældende.


 Et andet formål med besøget i Eureka Springs var at overvære The Great Passion Play. Vi var alle fire noget skeptiske, hvilket man bør være i "Guds eget land," hvor Bibelhistorie kan fortælles, så det er svært at genkende Min Herre, Jesus.
 Spillet stammer tilbage fra 1968 og bliver opført af skuespil-elever. Alle dialoger er indtalt og afspilles med underlægningsmusik. Skuespillerne bevæger sig rundt og agerer med store fagter. Men scenen! Det er utroligt flot opbygget, så man har alle scenarierne for sig på en gang, og skiftene foregår ved lys, lyd og at skuespillerne flytter sig. Ind imellem løber en hyrdedreng med en stor flok får gennem hele scenariet, og der er heste, æsler, duer og kameler med.
 Det er en meget gammel tradition at opføre passionsspil, hvor man gengiver fortællingen om Jesus med vægten lagt på Påsken. - Her fik vi Himmelfarten med! Det tog 2 timer, og der var fuld fart på og ingen pauser. Det er bestemt værd at rejse efter!
Alt "halløjet" omkring passionsspillet (incl. et kapel bygget ved et stykke af Berlinmuren) kan man roligt springe over. Kæmpe statuen af Kristus kan ses langt væk, men jeg kan bedre lide Thorvaldsens Kristus hjemme i Domkirken i København.
På vejen kørte vi gennem Conway, hvor Hanna jo bor og arbejder. Vi besøgte hende begge gange - både i hendes dejlige hjem og på hjemvejen, hvor hun lavede mad til en ungdomsgruppe, der besøgte Hendrix Collage, hvor hun nu arbejder efter afsluttet examen.  
Vi er tilbage i Memphis. Læser i aviserne at vi er tæt på varmekord for juli, da temperaturen alle dage har været over 100 gr Fahrenheit, hvilket svarer til 37,7 gr. Celcius. Flere gange har vi haft 104, som svarer til 40 grader Celsius - og luftfugtigheden er høj! Om natten er her 24 grader, og det kan være svært at sove, selvom vi har en ventilator kørende. - Nu er det imidlertid slut. Om et par timer kører vi til lufthavnen og begynder den lange rejse hjem. Lige nu sidder jeg og blogger ude ved poolen iført "næsten ingen ting" - og husbond ligger  i solen i et tilsvarende kostume. Det har været en ualmindelig dejlig ferie. Vi har nydt familien, landet, kirkerne - suget indtryk til os og glædet os over livet med de af vore kære, som vi ser alt for sjældent! TAK til Fletcher, Hanna, Niels og Birgitte for husly og dejlige oplevelser. - Næste gang i København? (husk frakker:-)

2 comments:

Lene said...

Hvor har I nået meget på jeres ferie. Den kirke i skoven må have været skøn at være i. Tak, jeg har nydt at være med på jeres ferie :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - det har været en dejlig lang ferie med en passende blandning af ture og at være hjemme hos min søster.