Saturday, July 25, 2015

There´s some part of me wants to see Graceland

Der er så meget at fortælle om Elvis Aron Presley. Jeg opfordrer dig til at klikke på hans navn i forrige sætning og læse Wikipedia indslaget om drengen, født 8. januar 1935 i Tupelo Mississippi hvor han boede de første 13 år af sit liv i dette lille hus.
Han er indbegrebet af The American Dream i den forståelse, at  selv om du kommer fra det fattigste lag af samfundet, har du mulighed for at skabe rigdom og berømmelse.
"That's all right mamma" - en af de første indspilninger, Elvis lavede i Sun-studio - og den plade, der gav ham gennembrud i radioen.

Elvis brød for alvor igennem i 1956 - (året hvor jeg blev født)

Graceland købte han i 1957 for 102.500 $.

Hele huset blev indrettet overdådigt og hans forældre flyttede med ind i de ny omgivelser. 

Billiard-rummet er beklædt med stof i lange baner.

På Graceland kan man se alle de mange guld- og platinplader, priser og anerkendelser, Elvis modtog. Ud over soldatertiden i Tyskland, gav Elvis aldrig koncerter uden for USA. En lang overgang indspillede han film, som gjorde hans musik (sam han ikke skrev selv) kendt.

I haven ligger Elvis og den nærmeste familie begravet. For fans er det nærmest et religiøst sted - for os andre er det: for meget!
Elvis' fly og biler er udstillet og hans kostymer. Elvis døde på Graceland 16. august 1977 pga misbrug. Biografier fortæller om et menneske, der elskede sin familie, var uhyre generøs og godhjertet, men som også var rastløs og søgende, lod sig udnytte af musik-branchen og som ikke selv kunne forvalte sit talent. The American Dream, sidste akt!
Et andet Graceland-besøg

2 comments:

Madame said...

Så gribende at læse og se dine billeder - tak fordi du deler med os herude!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - tak, det er en del af glæden ved at rejse!