Monday, August 19, 2013

2. søndag i Oxford


Billedet her er fra den store spisesal. Alle vinduer er glasmosaik - men læg mærke til de små figurer nederst i hjørnerne! De findes kun i dette vindue! Det er figurerne fra "Alice i eventyrland"
Så blev det søndag igen! Jeg begyndte dagen med nadvergudstjeneste i katedralen. Det er en stilfærdig gudstjeneste uden hverken sang, musik eller prædiken. Jeg har aldrig været til nadvergudstjeneste i en anglikansk kirke, så det var en fin oplevelse. Efter morgenmad, var der stor gudstjeneste i katedralen, men det var der også i Wesley Memorial Church, dem lokale metodistkirke, hvor menigheden og instituttes medlemmmer fyldte kirken. På vejen til "vores" kirke blev vi fulgt af alle klokkerne fra Christ Church - de ringer konstant 30 minutter før gudstjenesten. Det var først i dag, det gik op for mig, at det store firkantede tårn på trappen op til spisesalen, er stedet, hvor katedralens klokker hænger. Der er ingen klokker i kirketårnet længere, men jeg skal love for, de har kirkeklokker, også her!

Et af de mange portrætter, som fylder spisesalens vægge er af Charles M. Dodgson, bedre kendt som Lewis Carroll. Han var matamatik-lærer på Christ Church i 47 år. Alice var datter af "The Headmaster", skoleinspektøren og Dodgson fortalte hende og hendes søstre historierne om "Alice i Eventyrland". Senere blev de skrevet ned og udgivet - 20 år senere var over 100.000 bøger om Alice solgt!
Jeg tror ikke, Julemanden har været elev eller undervist på Christ Church - men man kan ikke være sikker, vel?

Om eftermiddagen gik vi en lang tur i byen inden den sidste samling, hvor alle 6 grupper fremlagde en opsummering af ugens arbejde. Det har været et succesfuldt arrangement til alles tilfredshed og glæde. Der har været fremlagt mange gode teologiske arbejder og været respektfulde samtaler. Et af formålene med Oxford Institute er, at vi skal mødes fra hele verden, lærer hinanden at kende og opbygge venskaber. Snakken går livligt ved alle måltider, og uanset om man, som jeg "bare" er metodistpræst, eller om man er professor og hele sit liv har forsket, undervist og skrevet bøger, om man er fra Shri Lanka, Uruguay, Sydafrika, Irland eller USA, om vi har focus på kirkehistorie, etik, gudstjenesteliv, Bibelforskning eller samtale med andre religioner - vi har alle samme mål med, hvad vi gør - at ære Gud og tjene verden gennem den kirke, vi tilhører.
 Her til aften var bordene særligt festligt dækkede. Der var fest-banquet med 4 retter!
Her er vi nået til anden. Det var en både sjov og hyggelig middag! Heldigvis nåede jeg inden middagen en løbetur på 1 times-tid i parken og en runde på Christ Church' egen "meadow", det store grønne område, som ligger bag huset. Her går man tur, sejler på floden, sidder i græsset og læser, spiser medbragt mad - eller løber.

4 comments:

Madame said...

Det var spændende at høre om "Alice i Eventyrland"og at et af formålene med Oxford Institute er, at man skal mødes fra hele verden og opbygge venskaber. Det er helt vidunderlige billeder, du har taget!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - vi er netop nu ved at afslutte - og mennesker fra Sydeuropa og Caribien opsummerer - vi er virkelig fra hele verden!

Bente said...

Det har været dejligt at følge din uge i Oxford. Noget andet end Solborgen!!!

Tro Håb og Kærlighed said...

Bente - Solborgen var også en dejlig oplevelse!