Friday, January 4, 2013

Juletræet med sin pynt


Englene er en gave fra kusine Karin

Der er stadig engle her og der og alle vegne - julen varer mindst weekenden over. Søndag fejrer vi Hellig3konger i kirken og her hjemme. I mit barndomshjem fejerede vi aftenen, hvis det kunne lade sig gøre. Det var en stille aften med god mad - rester af juleslikket, "Dejlig er den Himmel blå,"en lille gave til hver - og lys på træet for sidste gang. Vi havde naturligvis kun levende lys - de elektriske var der ingen, der havde. Juletræet blev tændt juleaften, nytårsaften og Hellig3konger - hvis det altså kunne lade sig gøre. Rødgran kunne jo drysse, så det var ikke altid, træet holdt. Sådan er det ikke mere - juletræet drysser ikke - det pynter og er dejligt!

4 comments:

Madame said...

Dine engle er yndige! Og det er dejlig en tradition, I har med at tænde juletræet tre gange. Vores juletræ dryssede så meget, at jeg måtte droppe det i tirsdags - hver gang kattene gik ind under, faldt der et væld af nåle af.

Lene said...

God Helligtrekongersaften til jer, her drysser træet heller ikke og af praktiske grunde kommer julepynten ud i morgen. Jeg nyder mit juletræ med det elektriske lys, det skinner hver eneste dag for mig :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Ja, det går jo ikke, at kattene bliver begravet i nåle:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - jeg ville heller ikke undvære de elektriske lys i dag. De brænder hele tiden!