Monday, May 21, 2012

Kirkekonference i Sverige

 Husbond og jeg har været til kirkekonference Linköping i Kristihimmelfartsdagene. Vi holdt gudstjenester i et kæmpe telt med plads til næsten 3000 mennesker. Sveriges tv optog og har allerede sendt den ene gudstjeneste.
 Her er Lasse Svensson, tidligere metodistpræst og kollega - nu nyvalgt leder af den nye store frikirke i Sverige "Gemensam Framtid". Kirken er en sammenslutning af Metodistkirken, Baptistkirken og Missionskirken. De har arbejdet på denne sammenlægning i mange år. Det er på en gang godt og vemodigt.
 Husbond taler her til de svenske metodister, inden de afsluttede deres eget arbejde for at begynde i de nye sammenhænge.
 Vi var blandt de internationale gæster - her er to af de andre - kollegaer fra Liberia i deres søndagstøj. De havde nye skønne dragter på hver dag - også nogen med billeder af deres elskede præsident Ellen, som tilhører vores kirke. Jeg fortalte dem, at jeg overvejer tøj med vores statsminister:-)
 Om aftenen var der dejlige koncerter/gudstjenester. Den ene aften spillede dette skønne orkester. Der blev sunget og læst tekster af Tage Danielsson blandet med Bibeltekster og herlig jazz-musik. Det var en fantastisk flot aften.
Metodisterne ordinerede en enkelt præst: Markus, som er gadepræst i Göteborg. Han er gæst ved den danske årskonference i næste weekend - alle kan glæde sig.

2 comments:

Madame said...

Det lyder som de dejligste oplevelser, I har haft - sikke nogle smukke billeder. Kvinderne fra Liberia er fine i tøjet, og ja, det var måske en idé med en dragt med billeder af den danske statsminister :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - det kunne da vække opsigt!