Wednesday, April 13, 2011

Før-påske-gudstjeneste

I snart mange år har vi holdt en børnegudstjeneste som optakt til påsken. Det er samtidigt afslutning på undervisningen af børnene i 3. klasse, det vi kalder Klub 3
 Vi synger og fortæller påskehistorien, og så har børnene lavet 4 stationer, som alle går rundt og besøger: Palmesøndag med palmegrene på kirkedøren - og et æsel, som vi låner på Farm Fun.
 Til Skærtorsdag har vi bagt brød, som alle får lov at smage sammen med saft. Her kan vi sidde og tænke på, da Jesus spiste påskemåltid med sine disciple og fortalte dem at de fremover altid skulle tænke på ham, når de spiste sammen på denne måde - og det har vi gjort siden.
 Langfredag er repræsenteret ved et stort kors, hvorpå der er bloddråber, bønner og tegninger til Gud - som vi jo ved, vi kan sige alt til. Han har prøvet alt - selv døden, så intet er fremmed for ham.
 Børnene synger for, og hele kirken synger med - vi var næsten 100. Der er musik til sangen - på flygel, guitarer og kontrabas!
 Endelig er der påskedag, hvor vi kan besøge den tomme grav, hvor ligklæderne ligger pænt lagt sammen. Her deler børnene påskeæg, blomster og duftenede salve ud. William sidder på olde-farmors skød og følger med!
Bagefter var der lasagne og is, aftensang og godnat kl. 19. Det var Klub 3 - på søndag afslutter vi de 5 konfirmanderne, for da skal de overhøres!

5 comments:

Anonymous said...

Det lyder som en rigtig god tradition i har :-)

Lene said...

Gode traditioner og dejlig optakt til påsken.

Tro Håb og Kærlighed said...

intetnyt - den er svær at undvære, for både børn og voksne!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Påsken kan sagtens strækkes over lang tid- der er så mange fantastiske fortællinger.

Madame said...

Dejligt at læse, Charlotte - og meget smukke billeder!