Sunday, February 3, 2008

Hvem er han egentlig?


Ja, hvem er han egentlig? - eller hvem er hun? Sådan lyder spørgsmålene, når vi mødes til fastelavnsgudstjeneste. Det kan være ganske svært, at se hvem der er hvem.
Som regel hjælper det at se hvilke voksne de er i følge med. Der er god chance for, at det er forældre eller bedsteforældre.
Sørøver-Sally havde både forældre og lillebror, der i dagens anledning var den yndigste pige, med.
Lydniveauet var højt. Men det var vi selv skyld i, da vi bl.a. sang bevægelses-sange om blæsten, der både kan være en lille brise og et stort stormvejr...
...og om Gud, der så stærk og mægtig, at vi bliver nødt til at råbe og bruge hele kroppen. - Men hvem er han egentlig? Ja, det var Jesus, Guds Søn der viste, hvem Han var på mange forskelige måder, denne søndag ved at rejse sig i båden midt i stormvejret og tale til den oprørte Genesaretsø, som om det var en flok gale gøende hunde: "Ti stille og læg jer!"Og stormen lagde sig, og søen blev blikstille.
Det stille gemte vi til senere på dagen, da vi mødtes en lille flok til Taizé-gudstjeneste, med stille sange, dæmpet lys og tid til at tænke over Bibel-ordet.

No comments: