Monday, January 28, 2008

Endelig!

Denne bog er en gave til alle kristne i Danmark. Det er en teologi sammensat af tekster, skrevet af kirkefædrene fra de første 600 år i kirkens historie. Olivier Clément, der har skrevet bogen er fransk ortodoks teolog.

Bogen kan ses her: Boedal

Følgende citat fra "Kilder" side 183 kan være en kommentar til bloggens tidligere indlæg om Fadervor:

"De forskellige former for bøn, bønfaldelse, løfter, forbønner og ren lovprisning følges af en endnu højere tilstand....Det er et blik, rettet mod Gud alene, en mægtig kærlighedsild. Sjælen smelter i den og synker ned i dybet, den taler med Gud som med sin egen Fader, meget fortroligt og med en helt særlig ømhed"

Selve ordene i Herrens bøn lærer os, at det er vores pligt at stræbe efter denne tilstand, eftersom der står: "Vor Fader". Vi bekender herigennem, at universtes Gud og Herre er vores Fader. Det er derfor sikkert, at vi fra et liv som slaver er kaldet til at blive adoptivsønner." - Johannes Cassianus

At "Kilder" er udkommet på dansk skyldes først og fremmest ét menneske, Grethe Livbjerg:
Grethe, der er redaktør af tidsskriftet Levende Vand og retræteleder, har talt om denne bog i årevis. Hun har inspireret andre til at læse den på de sprog, den har været tilgængelig. I fødselsdagsgave fik hun så en indsamlet gave, der kunne sætte gang i oversættelses-arbejdet. Nu er "Kilder" en gave til os alle. Til lykke til de kristne, der har dansk, som modersmål! Og til Grethe. Tålmodighed opnår alt.

2 comments:

Anne Thompson said...

Kære Charlotte! Dét er en dejlig gave at få - jeg må indrømme at jeg var ved at blive en smule utålmodig efter den.

Kh, Anne

Tro Håb og Kærlighed said...

Ja - men som du ved: tålmodighed...:-)