Friday, February 12, 2016

Glimåkra Folkhögskola

 Gunilla Mann, svensk maler født 1947 i Göteborg. Hun laver billeder af byer - her er det Malmö - men København er helt tydeligt baggrund. Et billede af min hverdag - nogen gange med omvendt fortegn. Dette billede så jeg på Glimåkra Folkhögskola, hvor jeg var på besøg i går. Skolen tog sin begyndelse i en præstegård og i dag er en af avlsbygningerne et smukt kapel, og resten er udnyttet til undervisning og kontor. Der er også bygget til i flere omgange og skolen huser nu 90 elever. Jeg var særligt interesseret i skolens gospel-linje - hvilket jeg kommer til at fortælle mere om senere.
I dag har jeg arbejdet hjemme - forbereder mig til næste uge og ordner ting i hjemmet. Der blev tid til hygge med datterbarnet - aftensmad i hos mit nye bekendtskab The a la Menthe. - Helt ok fredag.

4 comments:

Lene said...

God weekend til jer, dejligt med tid til mor-datterhygge :-) Maleriet minder mig om en nordjysk maler, kan ikke huske hans navn, men jeg holder af det naivistiske og farverige i maleriet.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - naivistiske malere gør ofte en glad! Jeg blev så begejstret for dette portræt af de to sider af Øresund.

Inge said...

Jeg kan rigtig godt lide Gunilla Manns farverige univers, faldt for hende på et æblemarked i Kivik for en del år siden.

Tro Håb og Kærlighed said...

Inge - jeg har set hendes billeder før, men viste ikke, hvem hun var. Nu genkender jeg hendes streg. Æblemarked i Kivik er noget, jeg har til gode - der er meget fint i Skåne.