Friday, June 5, 2015

I Guds nærhed vil jeg være

 Fra mandag til torsdag var jeg sammen med husfolket bag Skovhuset på retræte på Ådalen, som er et andet, og nyt retrætehus nær Randers. Vejret var efterårsagtigt med rusk og regn de første dage, og det blev ikke til megen tid ude i den smukke natur. Der var nu heller ikke megen tid - vi arbejde hårdt med bøn og meditation. Givende og spændende. Meget!
Værelserne er nybyggede og har  hotelstandart, men jeg bare sov og brugt badeværelset der. Ellers opholdt jeg mig i det fine hovedhus eller i kirkerummet. Jeg var også ude på et par gåture - bla til Ålum kirke.
 Den har de fineste kalkmalerier - ranker af blad og farvede bånd.
 Ved prædikestolen sidder 4 timeglas, der hver viser et kvarter - altså i alt en time. Længere måtte man ikke prædike!
 Vi havde vores egen ikon med fra Skovhuset - den er svær at undvære.
 Lyset på alteret i Ådalens kirkerum skinner gennem korset i den lille lerkrukke. Den minder os om "There is a crack in everything, that's where the light comes in," som Leonard Coen synger.
Vores retræteleder var dejlige Truels Bernhold, som på sit smukke skånske guidede os gennem Ignatius af Loyolas åndelige øvelser. Sine sidste arbejdsår opbyggede han det, der blev til klosteret inde for murene i Kumla fængslet. Her får langtidsfanger mulighed for at gennemgå 30 dages retræte, hvor de arbejder med sig selv og deres guds-forhold. Det var så spændende at høre om

4 comments:

Lene said...

Godt med gode eftertænksomme dage sammen, og kirken har jeg vist aldrig været inde i. Jeg har som spejder vandret i det område, og familieturene som barn var altid til Fussingø og skovene omkring. Velkommen hjem :-)

Madame said...

Ålum kirke er fantastisk smuk, og hvor var det spændende at læse, hvad du fortæller - også om Kumla fængslet, hvor langtidsfanger får mulighed for at gennemgå 30 dages retræte.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - det er en meget smuk egn. Og jeg læste din hilsen om dansestedet for gruppen inden vi begyndte retræten:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja det er en forunderlig dejlig historie om mennesker, hvis liv forandres.