Wednesday, January 29, 2014

Jipijapa

Jeg har taget over 500 billeder, men kan jo stadig ikke flytte dem over fra telefonen. Derfor har jeg igen lånt fra nettet. Sådan ser det ud, hvor jeg er. Landet er netop nu meget grønt. Det er begyndt at regne for ikke så længe siden, så alt har samme farve som skoven i slutningen af maj hjemme. Her er kapok-træer, masser af banan-plantager og bjerge og høje med grønt.
Billedet her er taget af Ann-Mari Brugård i Montecristi, hvor vi besøgte menighedsmedlemmer, som flettede møbler. De begynder med et stålstel og ruller med lianer fra junglen. Lianer afbarker de med lommeknive, flækker dem i tre og så er de klar til brug. 2 dage tager det at flette en stol. - Det er også her de fletter hatte! 
I dag blev pigerne og jeg kørt fra Montecristi ved kysten til byen Jipijapa ("j" udtales som "h"). Dagen har vi tilbragt med Emma og Samuel og deres to små børn. Det er spændende at se byen og høre om den lille menighed, hvor de arbejder. Her er flere store katolske kirker, mange Jehovas Vidner, mormoner og en del evangeliske menigheder. Der er masser at gøre i den ret store by, hvor folk bor tæt, de fleste i ikke særligt fine huse! Til aften var vi budt på dejlig mad hos en familie fra menigheden - ris, kylling, salat og banan-chips. - Vi sidder i Emma og Samuels hyggelige hjem, det er aften, varmt og hyggeligt. I morgen går rejsen vider med bus til rejsens sidste station: Guayaquil, landets største by.

1 comment:

Madame said...

Sikke nogle dejlige billeder, og hvor er det spændende at høre om dine oplevelser! Håber du viser nogle af dine egne billeder, når du kommer hjem.