Sunday, November 7, 2010

Allehelgen

"Mor, har alle i Himmelen hvidt tøj på? for så må fru Gud have en stor vaskemaskine!" - Ved Allehelgen-gudstjenesten i dag, prædikede jeg over "Saligprisningerne" i Jesu bjergprædiken, hvor han bl.a. siger: "Salige er de rene af hjertet - for de skal se Gud". Alt den hvidhed og renhed i vores forestillinger om Himmelen kan godt lyde lidt kedeligt og lidt for ens. I Bibelen fortælles om Den Store Hvide Flok, de hellige. Men hvidt er ikke kedeligt. Hvidt indeholder alle regnbuens farver. Eller man kan sige, at hvidt ikke filtrerer nogen farver bort, men genspejler hele farvespekteret. I modsætning til sort, der hverken modtager eller genspejler noget! - Vi klæder dåbsbørn, brude og måske vore døde i hvidt, for at signalere renhed. Allehelgen søndag indeholder også mindeord og lystænding for de af menighedens medlemmer, der er døde i år. 
Efter kirkekaffe havde vi åbent hus i præsteboligen, så folk fik anledning til at se, huset menigheden har anskaffet. Til kaffetid var der familiekomsammen i anledning af min svigerindes fødselsdag. Efter kaffen gik vi  hele familien, store og små, en dejlig tur i det gode vejr inden aftensmaden, som også var en del af festen. Dagen sluttede med "Taizé-gudstjeneste" med lys og sange. Forhåbentlig har din søndag også været god!

6 comments:

Madame said...

Det lyder som den dejligste søndag, du havde, Charlotte!
Jo tak, vores var også god - i venners selskab. Og vejret var jo fortryllende!

David Kvebæk said...

Vår helg var også deilig. Et barnebarn med kjæreste besøkte oss, og en sønn som mellomlandet på vei fra hytta og hjemmet. Vi fikk også tid til å besøke graven til Reiduns foreldre, og en felles venn, med lys og takknemlighet. Snøen har drysset ned, men ikke mer enn at plenen er hvit.

Lene said...

Så er præsten træt nu efter sådan en lang dejlig søndag:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - vi nåede at nyde det gode vejr. I dag er det noget anderledes:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

David - det lyder som en dejlig dag - herligt med besøgene! Jeg har også været på kirkegården og tændt lys. Vi har ikke set sne endnu. Det må gerne vente!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - joh, og i dag har vi haft vores kvinde-kreds på besøg. De havde selv kaffebrød med. De var glade for at se huset. Til aften har vi været til kor. Gospelkoret har holdt pause siden sommer, men nu øver vi blandet repertoire til jul, og nye sangere er kommet til. Dejligt at synge kor igen!