Sunday, August 10, 2008

"Jeg er DØREN"! - siger Jesus

I dag har vi fejret gudstjeneste på havnen. Det blev inde i auktions-hallen, fordi vejr-udsigten sagde regn hele formiddagen.

FDF'ernes gudstjeneste-udvalg havde indbudt Jørgen og mig til at lave gudstjenesten. De havde valgt "Døren" som tema, og i fællesskab byggede vi det hele op omkring dette tema. Vi havde små drama-indslag på scenen. hvor folk forholdt sig til den opstillede dør på forskellige mærkelige måder. Ellers brugte vi Astrid Lindgrens eventyr "Søndeneng" som illustration.
På den ene side så vi det grå og triste landskab, hvor børnene Anna og Mattias lever og er ved at gå til af sult, kulde og hårdt arbejde.
Men de finder en vej gennem sne og frost ind gennem Døren til det andet land, hvor alt har farver, og hvor alle børns Mor (Gud) laver pandekager til dem. De vil så gerne blive i landet, men tør ikke fordi bonden i Kæret, som de bor hos, truer dem til at komme tilbage....indtil de en dag ligeså stille lukker døren indefra. Og så kan den aldrig mere åbnes. Nu er de i Søndeneng, og ingen kan rykke dem derfra.

Vores gospelkor Chosen sang - bl.a. om at, "vi har et hjem på den anden side" - vi hører til, ikke i det triste grå, men der, hvor vi længes hen Guds riget, der er kommet nær, og som Jesus er døren til.
Den, der leder børnene på vej fra den grå verden og til Søndeneng, er en lille rød fugl - Guds Hellige Ånd - som naturligvis i dag havde hæderspladsen på korset!Posted by Picasa

No comments: