Thursday, September 29, 2016

Englenes dag

 I dag 29. september er det ærke-englenes dag: Michael, Rafael og Gabriel. Der findes også andre - fx Uriel. I gammel tid var dagen høst-skiftedagen, den ene af to tidspunkter på året, hvor det var tilladt for ansatte på gårdene at skifte plads. Det er også min mors fødselsdag. - Engle, hvad skal vi med dem? Jeg opfatter dem, som sendebud der repræsenterer den større verden, som vi ikke kan nå. De giver besked fra Gud, når de "almindelige kanaler" ikke fungerer.
 I sommer var vi i Allinge - uden for kirken findes denne skulptur med navnet Metamorphose, som betyder forvandling. Jeg ser den som en kvinde - lidt slidt, lidt gammel, som er ved at forvandles til en engel - et sendebud mellem Guds større verden og min. Jeg tror, jeg kender sådanne engle!3 comments:

Lene said...

Når folk fortæller de har mødt engle eller at Gud har talt med dem, kan jeg godt blive lidt misundelig. Men så holder jeg fast i nogle linjer fra en sang : Gud har ingen hænder, derfor er det dig han sender. Og sådanne sendebud har jeg mødt.
Smuk statue

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - jeg har hørt, mennesker fortælle om møde med engle, men kender dem kun, som du beskriver.

Rasmine said...

Den skulptur er noget af det smukkeste, jeg har set! Jeg må vist hellere kigge lidt nærmere på kunstneren ...