Sunday, November 22, 2015

Denne uge: Lund

Denne uge har jeg været meget i Lund. Først på ugen holdt de ansatte i den svenske Universitetskyrkan deres årlige konference. De ansatte præster og diakoner fra hele landet var samlede til et spændende program, som folkene i Lund og Malmø havde tilrettelagt denne gang.
"Att navigerea i det sekulära samhället" var temaet. Vores egen Torbjörn Ram byder her velkommen.
Jeg var indbudt af vores egne folk til at medvirke i Domkirken ved sendningsgudstjenesten, som vi havde tilrettelagt i fællesskab. - Herefter er tiden gået med at tilrettelægge og forberede den første weekend i RegionSyds konfirmationsarbejde. Vi kalder det Konfas=konfirmation i Syd, men navnet spiller også på det engelske ord for bekendelse "confess." Ideen, som vi arbejdet med mere end et år er, at vi skal samarbejde om undervisningen af konfirmanderne i vores lille region. Der er ikke mange, men hvis vi samler dem 3 gange om året og til en lejr, så tror vi, der er mulighed for, at de kan lære hinanden at kende og derved få lyst til at bygge videre. Vi tilbyder fortsatte samlinger de tre følgende år afsluttende med en rejse til Taizé. Det rigtigt glædelige denne første gang var, at vi var en dejlig gruppe ledere fra hele området - og at der var to store grupper  unge - den ene var unge, som skal konfirmeres næste efterår - den anden gruppe er unge, som allerede er konfirmerede, dem vi kalder K2.
De fik alle en velkomst-pose med små symbolske gaver.
Vi arbejde denne gang med Bibelen.
De unge fik forskellige huske-metoder og arbejde med de 7 Kér = Kreation (skabelse) Krise (faldet) Kaldelse (Abraham og hans slægt udvælges) Kommunikation (Gud kalder gennem fx profeterne) Kristus, Kirken og Komplet (En ny Himmel og en ny jord)


Vi fik en masse dejlig, konfirmand-venlig mad. Om eftermiddagen blev de sendt på et byløb, hvor de skulle finde QR-koder og løse Bibelopgaver.
Aftenens film var Napola Hitlers elite - en film om unge mennesker i Hitler-Tyskland, om venskab, ondskab og valg. En meget passende film til en konfirmandlejr.
Efter filmen kørte jeg hjem i et forfærdeligt snevejr.  Jeg ville sove hjemme og være klar til dagens gudstjeneste i Limhamn. Det er Kirkeårets sidste søndag, jeg prædikede over at Gud har store forventninger til os, og at det skal kendes på os, ikke havde vi kan, hvor dygtige vi er, men hvem vi tilhører!

No comments: