Monday, February 16, 2015

Fastelavnssøndag - Kærlighedens vej!

 Dagens gudstjeneste blev fejret i Stadionkyrkan i Malmö. Vi indledte ugen, hvor fasten begynder - på onsdag - med dejlig korsang, symbol-handlinger og prædiken med Kærlighedens Vej som tema. Man kunne bl.a. skrive fasteløfter og hænge dem på fastelavnsriset, hvilket en del gjorde.
 Efter et menighedsmøde kørte jeg hjem, hvor resten af familien havde stået for to gudstjenester i Jerusalemskirken. Jeg havde hørt i radioen, at menigheden i Københavns Domkirke havde afsluttet deres gudstjeneste med at bære alterblomsterne over til Synagogen i sympati med den dræbte vagt. Vi besluttede hurtigt, at gøre noget lignenede. Menigheden var gået hjem, men vi samledes nogle stykker, fandt et kondolence-bånd til bårebuketter frem og gik over i Krystalgade for at lægge vores beskedne bidrag i blomsterhavet.
 Her til aften gik vi vores sædvanlige aftentur, men gik også forbi Domkirken, hvor der er natkirke. Her er der mulighed for at tænde lys flere steder. Jeg holder meget af alteret her, hvor spejlstykker med bønner er fæstet på et metalgitter og spejler lys og en kristusikon.
Vi fortsatte gennem  Krystalgade, hvor politiet er massivt tilstede, men hvor blomster, levende lys og stilfærdige mennesker fylder gaden. - Ondskab, had og uforsonlighed findes i verden - hele tiden. Jeg ser på de sociale medier, at en stor gruppe kristne ægyptere er blevet halshugget i Libyen! Min Herre, Jesus, blev også uskyldigt henrettet. Han gik Kærlighedens vej, gennem død til opstandelse. Og lyset skinner og mørket, og mørket overvinder det aldrig!

2 comments:

Madame said...

Som du skriver, findes ondskab, had og uforsonlighed i verden hele tiden.

Hvordan får man dog bremset disse hadefulde unge mænd - der må vel være forældre, søskende og venner, der ved, hvor det bærer hen?

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - vi lægger blomster, tænder lys, smiler til alle, der ser ud til måske at kunne være muslimer, går til folkemøde ved Krudttønden i aften og prøver at tage hadefulde bemærkninger fra andre i opløbet og sige fra...Jo, jeg tror, vi både kan og skal handle. Vi må aldrig miste håbet.