Sunday, December 14, 2014

Lucia og 3. søndag i advent

 I weekenden har vi haft besøg af William og hans far. Vi har nydt et par dage med Lusse-katte og juletræshentning. I mange år har vi selv fældet juletræ, men inde midt i København må man tage til takke! Vi bestemte os hurtig for et fint lille træ til 400 kr!! Vi behøvede ikke foden på træet, men da de skulle slå den af, gik den i stykke og blev lagt på det lille bål, juletræsforhandlerne varmede sig ved. William hjalp med at puste gang i bålet.
 Da vi kom hjem i varmen skulle der spilles pakkespil. Meget spændende, om William, 4 år kunne finde ud af, at vi tager pakkerne fra hinanden, og at man måske ikke slår en 6'er lige så hurtig, som de andre. Men der skete det, at han fik langt de fleste pakker. Det eneste snyd var, at han fik lov at slå både for sig selv og for sin kanin Mia. Husbond vandt temmelig meget slik ( næste år får han ikke lov at være i køkkenet, mens jeg pakker ind!) I mange år i Strandby har vi hentet juletræ sammen med Jørgens faster Inger og kusine Margit. Vi har altid spillet pakkespil og spist grønlangkål. Det har ikke været helt let at finde den rigtige grønlangkål, men det lykkedes i Irma på Oslos plads, så aftenen var reddet.
Søndag stod jeg op i mørket og kørte solopgangen i møde på vej til Odalkyrkan i Kristianstad. Her fejrede vi 3. søndag i advent. Børnehjørnet handlede, som resten af gudstjenesten om at bane vej, og præsten Liselotte havde lånt sin datters legetøj - gravko, traktor ol. til illustration. Det var hendes datter ikke helt enig i, så der opstod nogen sjove situationer, da pigen naturligvis ville have sit legetøj for sig selv!
Efter gudstjenesten var der mad og lagkagerester med Equmeniakyrkans logo - rester fra lørdagens Lucia- og julemarked. Hele eftermiddagen gik med møder i menigheden, men jeg nåede hjem til aftensmad og Lucia i Jerusalemskirken, hvor vi bor.
Aftenen sluttede med en gå-tur i en forbavsende stille by - vi skulle lige omkring Tivoli!
På vejen rundede min "gå-app" "Gå for hjertet" 500 km siden jeg begyndte at måle i sommer. Pilgrimsvandringens 90 km i Palæstina i november er ikke talt med.

2 comments:

Madame said...

Hvor lyder det hyggeligt med jeres besøg af William og hans far! Det er flot at du får gået så meget - og sikke nogle dejlige billeder.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja, det blev en dejlig weekend med plads til til lidt af det hele.