Sunday, November 23, 2014

3) Pilgrimsvandring, tirsdag

 Tirsdag gik vi 17 km - 1060 m op og 950 m ned. Vi gik i flere omgange sammen geder, får og hyrder - det var en meget speciel og herlig oplevelse.
 Vi stoppede ved en oase, hvor vandet netop nu var tørret bort. Ugen inden vores tur, havde Nidal ledt en gruppe nordmænd, og de havde gået i regnvejr det meste af tiden. Vi havde tørvejr, og megen varme, men det var lige på grænsen til vinteren, hvor regnen skal falde, så ikke underligt, at alt var tørt.
Vores lokale guide Nidal!
 Vi var en kristen pilgrimsgruppe, der undervejs besøgte kirker, klostre og kristne. Vores guide er muslim. En stilfærdig, dygtig, smilende, dygtig og sikker guide. Han lærte os meget gennem samtaler og undervisning, fortællinger og væremåde. Det var en af turens helt store oplevelser, at møde Nidal!
 Undervejs tog vi masser af billeder, vel vidende at det er svært at gengive vider, dybe og højde - men se alligevel bunden af denne dal - der er langt ned, skal jeg hilse og sige!
 Da vi nåede frem til Nablus, besøgte vi en nybygget kirke. I krypten stod fader Ibarim, som har bygget kirken og malet/skrevet alle ikonerne. Han solgte ikoner og andre spændende sager til os og viste Sykars brønd, som kirken er bygget over. Det var her Jesus mødte den samaritanske kvinde og bad hende om vand - Johannes 4.
 Brønden er 40 meter dyb og det tog sekunder inden vand, vi hældte i, ramte vandspejlet! Vandet smagte friskt og skønt.

Efter dette kirke-besøg blev vi kørt ind i Nablus, hvor vi overnattede på hotel Al-Yasmin.

No comments: