Monday, February 17, 2014

Andendag!

 Mandagen begyndte med et besøg på Tabors bjerg. Her kan bussen ikke køre op, så vi måtte skifte til taxaer med plads til 14 i hver. Det var mere betryggende, end sidst, vi var her. Dengang kørte chaufføren, op ad den stejle vej med de mange serpentinersving, med den ene hånd på rattet, mens han talte i mobiltelefonen, han holdt i den anden hånd. Selve Taborbjerget rejser sig 562 m over sletten. På toppen ligger en skøn kirke bygget til minde om, da Jesus tog Peter, Jakob og Johannes med sig op på bjerget, og Moses og Elias viste sig for dem. Derfor kalder vi det også "Forklarelsens bjerg." Jesus talte her med de to gamle (forlængst afdøde) kæmper om det, der skulle komme - nemlig hans død og opstandelse.
Kirken på "Forklarelsens bjerg"
 Herfra tog vi til Nazaret Village, et frilandsmuseeum der viser livet på Jesu tid. Det var meget fint lavet, vi så hvordan man behandlede korn, vin og olie, der var hyrder med får og geder og levende værksteder.
Her kunne man købe sin egen Baby Jesus

 I tømrerværkstedet imponerede Lars med sine faglige færdigheder som skibsbygger. De to mænd fik en god samtale inden vi gik videre til kvindeafdelingen.
 Her blev farvet og spundet garn. Man fik en fornemmelse af, hvordan Maria og Josef har levet i byen for 2000 år siden. Vi afsluttede dette besøg med at spise et dejligt måltid, som skulle ligne det, man spiste på Jesu tid. Jeg tror, man spiser nogenlunde den samme slags mad i dag - god mad, var det i hverfald.
Uden for Bebudelseskirken flashede Datterbarnet sin tatoo og læste "Magnificat", Marias lovsang fra Lukas evangeliet
 Inde i selve Nazaret,  en by med 70000 indbyggere, heraf mange kristne, besøgte vi den imponerende Bebudelseskirke. Det er en af mine favorit katedraler. Her kan man se, at beton kan være et meget smukt bygningsmateriale.
 Kirken er i to etager - en krypt bygget over en gammel kirke med ruiner af Marias hus inkluderet. Herfra kan man se igennem kæmpe-stjernen i taget op i selve kirkerummet - fyldt med billeder fra hele verden forestillende Maria med Jesus-barnet, som de ser ud i alle mullige forskellige folkeslag.
Udsigten uden for Ordet og Israels hus
På vejen hjem besøgte vi Ordet og Israel, der har bygget et nyt skøn hus med udsigt over Gallilæasøen. Vi hørte om deres arbejde og mødte nogle af de unge, som er på 3 måneders ophold - en af dem var fra Strandby!
Så blev der tid til at handle i en fin butik med krydderier og Israelske delikatesser. Det var dejligt. Knap så sjovt var det, at skulle forklare (eller forsøge!) en israeler, hvorfor giraffen Marius blev aflivet i København ZOO! - Nu sænker freden sig over huset, hvor vi bor. I morgen drager vi videre på spændene eventyr i Jesu fodspor. - Jesus, min Herre!

5 comments:

Ruth Hjorth Kapoano said...

Flot, carpe diem. Laeser du graesk? Min Soen var i Hamat Gader og saa en inscription. Jeg laeser kyrilliske bogstaver, kan ikke oversaette, kan du?

Ruth Hjorth Kapoano said...

Saa interessant at laese, vil selv besoege Nazaret Village, nyhed for mig. Og i var i ordet og israel! Ruth Hjorth Kapoano

Tro Håb og Kærlighed said...

Kære Ruth Lene! Du kan glæde dig, det er et spændende sted, bedre end dem, vi har besøgt tidligere af samme slags. Glæder mig så meget til at ses senere i dag!

Lene said...

Det lyder som en tur med masser af indtryk, som kommer til at følge jer (på den gode måde) :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja det er meget spændende og afvekslende. Beklager jeg ikke rigtigt får tid til at følge jer andre:-)