Thursday, October 28, 2010

Åbenbaringsbogen og alfabetets sidste bogstav!

Vi er nået til vejs ende. 2 gange har jeg været med gennem hele alfabetet. Jeg har bestræbt mig på at skrive indlæg om min tro og kirken, hvor jeg er præst. Alt har en afslutning. Vores alfabet ender med bogstav Å. I Bibelens sidste bog Johannes Åbenbaringen fortæller om "de sidste tider". Det er en barsk historie, som man let kan få galt i halsen. Samtidigt er det en bog, der har bragt trøst og håb til mennesker i tider med forfølgelser og modgang. Her fortælles om "Den nye Himmel og den nye jord". I Åbenbarinsbogen findes de smukkeste omtaler af Jesus, og her kaldes han også "Alfa og Omega - den første og den sidste, begyndelsen og enden, Davids rodskud og ætling, den lysende morgenstjerne" (Alfa og Omega er det første og det sidste bogstav i det græske alfabet).
Billedet, jeg har valgt, forestiller en gravsten, jeg holder af. Den er på Holstebro kirkegård og er sat over to mennesker, som var venner med mine bedsteforældre. På stenen er sat et tegn - en cirkel med en prik i midten. Lundahl Michelsen var FDFér og tegnet er et internationalt spor-tegn, der bruges af spejdere. Det betyder "Jeg er gået hjem"! Og det er præcis, sådan det er. Afslutningen er, at vi går hjem - hjem til Gud. Som er Alfa og Omega, begyndelsen og enden. Det gamle er forbi - se noget nyt er blevet til! - Tak for denne gang Alfabet-leg, fra A til Å.

16 comments:

Lotta said...

Ett häligt inlägg till denna sista bokstav i ert alfabete.
När jag ser bilden på stenen så tänker jag på att snart är det allhelgona och då skall jag pynta för mina föräldrar och syster.
Det är så mysigt att tända ljus och göra fint.
Jag älskar att gå på kyrkogården och titta på allt vackert som folk sätter dit.Sen kan jag ju få en liten pratstund med de mina också.
Ha en mysig helg.Kramizzz// Lotta

Sara said...

Fint indlæg... Jeg synes rigtig godt om tegnet på gravstenen. Jeg forstod det straks. Sødt! Det var noget man kunne overveje!!

Malys krok said...

Så fint dette var! Tenk at vi har vært med på dette hele runden og jeg ikke har sett deg før nå, når vi er på siste bokstav! synd det, men kanskje vi møtes i neste runde, for jeg har tenkt å fortsette!
Er virkelig noe trygt og godt i det å se fram mot "en ny himmel og en ny jord", der en skal få svar på alle "hvorfor". Ønsker deg en fin helg!
-Margit-

Lene said...

Jeg havde helt glemt det tegn, men det passer så fint på gravstenen. Gået hjem, hvor er det egentlig en smuk og kort beskrivelse af det, vi tror på sker efter døden.

Madame said...

Det er vel nok smukt at læse, at du bruger Å på denne måde - og det lille tegn på gravstenen er så fint. Det har været en fornøjelse at følge dit alfabet!

TorAa said...

Takk det samme til deg for 2 runder.
Hva gjelder gravstener:
Jeg et stadig til min eldste sønns grav, som også er samme sted som min far, farmor og farfar er gravlagt.
Det er godt å minnes familien et slikt sted.

Petunia said...

Et flott symbol som jeg ikke har reflektert over betydningen før nå..
Tirsdag var jeg på graven til min sønn sin kamerat. Han døde i en ulykke for 7 år siden da guttene var 15 år gammel.. Det er like vondt hver gang og jeg kommer aldri til å forstå hvordan moren hans må ha det etter å ha mistet sin yngste sønn.. Jeg tror aldri hun vil komme over sorgen og de er vondt å se på... Graven hans er alltid pyntet med friske blomster og lys og samtidig som det er veldig vondt å besøke graven, så gir det også en fred å stå der en stille stund...


Takk for denne gang! Det har vært kjekt å bli kjent med så mange nye bloggere og også blogger fra Danmark og Sverige!!To runder står det virkelig respekt av!!!!
Jeg stikker nok innom her ved andre anledninger også og pass på!!! Det kommer nok nye utfordringer på bloggen min fremover;)

Kamelryttersken said...

Laget gravsteinen til dattera vår som vi mista før hun skulle bli født. Den er laget av en blågrønn stein som det bare er èn av i bygda vår.
Måtte sette stjerne og kors over hverandre før datoen, og det unner jeg ingen å måtte gjøre.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lotta - Ja, sådan har jeg det også med kirkegården. Også god weekend til dig!

Tro Håb og Kærlighed said...

Sara - det må også gerne være på min gravsten!

Tro Håb og Kærlighed said...

Malys krok - ABC har været fin at være med i. Jeg har ikke været så flink til at besøge andre her i min anden omgang. Men du har ret, måske ses vi igen!

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene, ja det er et fint og præcist lille tegn for en stor skøn virkelighed!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - tak for dine gode hilsner, det varmer:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

TorAa - for nogen er det tungt at gå på kirkegården. Jeg synes det letter. Det tunge er jo, at nogen er taget fra os, men at mindes dem, er vores opgave. - Måske ses vi i blogverdenen en anden dag!

Tro Håb og Kærlighed said...

Petunia - det er tungt at gå til en grav, og særligt et barns. Men hvis ikke vi mindes dem, så "slår vi dem ihjel igen", har en klog kone sagt engang.
TAK for dit slid med at holde ABC-legen i gang. Det har være sjovt og hyggeligt at være med. Jeg er helt sikkert med en anden god gang:-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Kamelryttersken - Åh, hvor smukt og forfærdeligt på en gang, at du har lavet din ufødte datters gravsten. Du har ret - det bør ikke ske for nogen! Men det sker, og så må vi gøre sorgarbejdet, så godt vi kan. Tak fordi du deler. Og alt godt!