Sunday, October 24, 2010

Dåbsklub-gudstjeneste

I dag havde vi to gudstjenester. Kl. 10 var alle de børn, der er døbt i kirken de sidste 6 år inviteret til gudstjeneste med overskriften:
Milde Moses Billeder kan ses ved at trykke på de understregede ord. Det var Louise Aaen og Camilla Fredsby, der havde tilrettelagt formiddagen, lavet midtergangen om til Nilen med siv og det hele og spillede rollerne i historien om Lille Moses, dog hjulpet af Sarah, som spillede Moses' søster Mirjam. Det var meget sjovt og fint.
Kl. var der inviteret til senior-gudstjeneste - igen med mildhed som tema. Jørgen indledte sin prædiken med historier om, hvordan vores toppolitikere af og til eksploderer i vrede. Bl.a. er der rygter om at statsministeren skulle have talt meget grimt til en TV2-journalist for nyligt. Men det er mildheden, der regerer. Han tog udgangspunkt i historien om kong David, der var så magtfuld og rig og havde masser af koner. Alligevel forelskede han sig i en af sine generalers koner, Batseba. For at få hende for sig selv lod han hendes mand Urias kæmpe på en post, hvor David var sikker på, at han ville blive slået ihjel. Det skete, og vejen var fri til at David kunne gifte sig med Batseba, der nu var en ærbar enke. Begrebet urias-post stammer herfra.Det var måske ikke helt i orden, men der var ikke nogen, der vidste noget, og sådan kunne historien have fortsat. Men Guds profet Natan kommer til David og fortæller en lille historie om en rig og en fattig mand, der levede i samme landsby. Den fattige havde kun et enkelt lille lam, som han passede som sit eget barn. Den rige mand derimod havde masser af dyr. Alligevel skete det, at den rige mand en dag skulle holde en fest. Han ville ikke slagte nogen af sine egne dyr og tog i stedet den fattige mands eneste lam og slagtede det til sine gæster. - Da kong David hørte den historie blev han rasende, sprang op og sagde at det dog var det mest hjerteløse, han havde hørt - den rige mand fortjente at dø, sådan som han havde opført sig! - Hvortil Natan svarede: Du er manden!  Mere skulle der ikke til - David forstod. Uden store argumenter og voldsomme armbevægelser. - Jesus siger et andet sted: Salige er de sagtmodige - de skal arve jorden! Og Paulus siger mildhed er en af Helligåndens 9 frugter i vore liv!

4 comments:

Madame said...

Det er vel nok tankevækkende og smukt at læse, Charlotte. Og vi kender jo typerne fra vores eget liv og fra fx tv. Sikke dejlige billeder på dit link fra Milde Moses-arrangementet. Børnene leger viden ind på en fin måde.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Bibelens fortællinger er forbløffende aktuelle, må jeg ofte sande:-)

Anne Thompson said...

Den dåbsklubs-gudstjeneste kunne jeg godt tænke mig at have været med til!

Lene said...

Gid vi andre var så lette at vejlede som David.