Sunday, December 6, 2009

Der er noget i luften!

En vigtig brik i min adventstid er, og har vist altid været MK's adventsfest. MK er Metodistkirken Kvinde-arbejde. MK samles hver anden uge, de indsamler penge til kirkearbejde i Afrika og Indien, hører spændende foredrag og oplæsninger og fungerer som en omsorgs-gruppe, der tager hånd om hinanden. Og så holder de den u-undværlige adventsfest 2. søndag i advent. "Der er noget i luften", synger vi altid til indledning.
Der er altid amerikansk lotteri, hvor man bl.a. kan vinde bordpynten, som er julestjerner - altid. Man kan også vinde en frugtkurv. Min svigerfar vinder den often, dog ikke i år. I aften blev advents-talen holdt af min kære husbond, der fortalte om den advent for 5 år siden, hvor han besøgte Metodistkirkens universitet i Afrika http://www.africau.edu/ Det blev oprettet for at kunne uddanne afrikanere på højeste niveau på deres eget kontinent i stedet for at dræne det gode hjerner.

En anden stor ting i dag var, at vi tog et nyt instrument i brug i kirken. Vi har fået en stor pengegave til indkøb af et flygel. Nu mangler vi at samle resten af pengene ind! Mon ikke det går?Posted by Picasa

7 comments:

Madame said...

Hvor er det dejligt, at I har fået et flygel i Metodistkirken! Og jeres adventsfest lyder utrolig hyggelig - I er gode til at skabe fællesskab og tage vare på hinanden.

David Kvebæk said...

Tradisjoner binder, men med stadig ny innstrøyting av ideer har de livets rett. Jo, det ligger noe i luften. Ikke sjelden fylles den med godlukt fra kjøkkenet som minner om at noe er underveis.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja det er spændende med det nye flygel. Der er rigtig meget lyd i sådan et stort instrument. Og ja, advents-fest er hyggeligt.
David - ja, maden er en vigtig del af traditionerne - det er helt rigtigt!

Rasmine said...

Til lykke med flyglet!

Det er ikke så mange år siden, jeg hørte "Der er noget i luften" for første gang - og straks faldt pladask for melodien. Den er simpelthen pragtfuld! Nu har du lige fået mig til at synge den, selv om teksten sine steder er lidt svær at sluge. Men - som min sanglærer altid sagde - man må ikke sluge teksten ;-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - nej, det må man nemlig ikke:-) Ja, lidt sentimental er den jo!

Camilla K said...

Oj vilken flygel! Önskar den kunde förflytta sej under natten till Karleby :) Den skulle passa utmärkt i den nya byggnad vi drömmer om att kunna köpa. Hoppas den är till välsignelse för er!

Tro Håb og Kærlighed said...

Camilla - ja, så ved vi jo hvor det er forsvundet hen - hvis det skulle være væk en morgen:-) Ønsker for jer, både ny bygning og flygel!