Saturday, March 7, 2009

Fortællinger til Livet

Vi har været til Nordjysk Kirkedag, denne gang i Vesterkær Kirke. Jeg fik lov at lede dagen, selvom jeg ikke har kunnet være med i planlægningen dette år. Indledningsbønnen lød sådan:

I det stærke navn; Jesus, velsigner vi alt levende,
og mærker I alt liv genklangen af Ordet der lød:
Lad der blive liv – og der blev liv!
Lær os at have omsorg for alt, Du har betroet os
og at værne om hvert tegn på Dit nærvær.
Indeslut vore kære i Din kærlighed og velsignelse,
og beskyt os alle mod ondskab og fare.
Giv os åbne øjne, så vi ser ud over de begrænsninger andre ser.
Giv os indsigt, så vi genkender og afslører falskhed.
Må Din velsignede kærlighed
og vores store glæde ved at velsigne kalde ny vækst frem i enhver vi møder.
Giv os et storsind, der flytter grænser,
For selv døden er – af Dig –overvundet!
Med al vor styrke finder vi styrken i Dig.
Lyset skinner og livet leves i dig. Amen
Fra Celtic Daily Prayer



Dagens to indlæg var af

Brita Haugen, der fortalte og dramatiserede skabelsesberetningen og frelses-historien fra den nordiske mytologi. Uha, som det var flot! Der fik vi set ind i Hel - og hvad værre var - vi genkendte det! (det kan stadig anbefales at læse Grethe Livbjergs blog om Helvede - se tidligere indlæg). Hun fortalte om den skrækkelige sygdom "halm-pesten", fenomenet kender du måske: når sengehalmen trækker i os, får os til at trække dynen over hovedet og gøre ingen-ting, fordi vi ikke har tro på, at det nytter noget - eller at vi kan gøre en forskel. Det er den sikre vej til Hel Og den smitter, Halmpesten! Nej, der er brug for livsmod, tro og vilje.
Om formiddagen havde vi hørt tegneren Peter Madsen fra Silkeborg fortælle om sin påskebog "Rejsen til Jerusalem", der udkom sidste år. Han viste billeder, tegninger og foto fra Jerusalem og gennemgik Påskeberetningen meget levende og engageret.

Og så sluttede vi af med et brag af en koncert med et noget usædvanligt skoleorkester: Sct. Mariæ Skoles Bigband. Som de kan spille! 25 børn og unge http://www.sct-mariae-skole.dk/Bigband/index.htm Vi håber bestemt på at kunne få dem til Strandby Metodistkirke inden for overskuelig fremtid.

No comments: