Monday, October 13, 2008

Efterårsferie

Efterårsferie betyder, at det daglige arbejde i kirken ligger underdrejet. En behagelig pause i en travl hverdag. Uge 42 har gennem mange år været præget af, at Jørgen ikke havde ferie men skulle undervise onsdag og torsdag i Göteborg, og af at skiftende børn har skulle på patruljeførertræning. De sidste 3 år har Jørgen og jeg cyklet Læsø rundt mandag i efterårsferien, taget til Sverige tirsdag og været hjemme igen torsdag, til børnene kom hjem igen. Men fra i år skal min kære mand ikke længere til Göteborg. Maria er ganske vist på patruljeførertræning, og vi skal være hjemme til hun kommer hjem, men ellers er vi ikke afhængige af nogen eller noget. I går, søndag fejrede vi gudstjeneste, hvor lille Herman blev døbt. Over middag tog vi så Skagensbanen - ja, bilen var ikke hjemme - til den nordlige endestation. Sammen med "Frue", min gravhund travede vi så sydpå og nåede lige at stå på toget igen i Hulsig efter 3 timers vandring.
I dag, mandag var det ikke vejr til Læsø. I stedet kørte vi først til Nordsøcenteret i Hirtshals, hvor vi allerede på parkeringspladsen blev klar over, at her var det meste af nordjyllands børnefamilier samlet. Så vi kørte videre til Skagen Odde Naturcenter. Huset er tegnet af Jørn Utzon. Det ligner et ørkenfort og dagens tåge og regn gjorde det ikke mere tilgængeligt at se på.

Men inde var der god plads og udstillinger om sand, vand, vind og lys.



Og der var sjove kort, hvor man kunne se, hvor ungt land vores lille by ligger på. Først på kortet, der viser Skagen Odde for 800 år siden, bliver der plads til Strandby.
Til gengæld har byen en flot plads på dette kort fra 1787 - året før Metodistkirken blev grundlagt i Amerika.
Posted by Picasa

No comments: