Sunday, October 21, 2012

En stor dag i Metodistkirken


Det bevægende øjeblik, hvor den afgående biskop, Hans Växby lægger sin stola og sit kors på den nyvalgte biskop Eduard Kegay.
  Metodistkirken i Nordeuropa og Eurasia (det tidlige Rusland mm) har netop afholdt Centralkonference. Det gør vi hvert 4. år.Sidst var vi værter her i Strandby - det var stort. Her fik vi ny biskop, idet Christian Alsted, dansk præstekollega blev valgt og indviet til biskop. Denne gang var det metodisterne i Eurasia, der skulle have ny biskop.

Efter gudstjenesten danner aller præster og biskopper en bønne-cirkel uden for kirken, inden der tages afsked
 Den nyvalgte biskop hedder Eduard Kegay. Jeg kender ham som præstekollega i Rusland og sekretær for den tidligere biskop. Men også som studerende på min søsters universitet, Emory i  Atlanta, Georgia. (Ja, det er jo ikke hendes - men der, hvor hun har taget sin teologiske uddannelse)
Her er biskop Eduar og biskop Christian. Som biskopper i Nordeuropa og Eurasia skal de være med til at lede Metodistkirken. Min bøn er, at de må have evnen til at skelne mellem væsentligt og uvæsentligt og mellem ret og vrang. Og at de må være fyldt med ydmyghed og Guds kærlighed.

2 comments:

Madame said...

Hvor er det smukt at se alle præster og biskopper danne en bønne-cirkel uden for kirken! Dejlige billeder, Charlotte.

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja, det er godt at være en del af dette fællesskab.