Saturday, February 14, 2009

Lys og oplysning

I morgen er det sidste søndag inden fastelavn (og Centralkonference). Derfor er dagens tekst "Forklarelsen på bjerget". Jeg har fundet denne fine koptiske ikon, der tydeligt viser de stakkels disciple, Peter, Jakob og Johannes, der noget overrumplede ser Jesus i herlighed sammen med Moses og Elias.
Det sker, at mennesker spørger mig, hvor vi er efter døden, og om vi kan kende hinanden (hvis vi mødes). Jeg finder trøst i dagens evangelium. Både Moses og Elias levede, selvom det var mange år siden, de havde forladt historisk tid. Og disciplene var ikke i tvivl om, at det var Moses og Elias - uden nogen sinde at have set dem, eller et billede af dem. Mon ikke det er sådan også for os? Altså at vi går ud af tiden og ind i evigheden. Naturligvis kan kun det, der har evighed i sig bestå i evigheden og i Guds nærvær. Derfor er det så vigtigt at arbejde på sin sjæls frelse med frygt og bæven, som Paulus skriver (Filipperbrevet 2: 12ff)

2 comments:

David Kvebæk said...

Kjære Charlotte.
Takk for din gode petit med "lys" og "opplysning". To dimensjoner! To dimensjoner gitt oss å utvikle.Og så nær de ligger hverandre. Noen ganger er Kristus så nærværende at det kan føles som om han kan komme gjennom forhenget når som helst.
Lykke til med Centralkonfeansen. Vi har alt hatt vår første bønnevakt.
David

Tro Håb og Kærlighed said...

Tak til jer begge to. Det er så godt at vide, at I er med!