Sunday, August 19, 2007

Arven

Jeg har tilbragt 9 herlige dage i Oxford. De første dage boede Jørgen og jeg på et lille hotel, men fra søndag flyttede vi ind på Christ Chuch. http://www.chch.ox.ac.uk/ Det er det største af de i alt 39 colleges, som tilsammen udgør Oxford University. På billedet ser man "Tom Tower", opkladt efter den 7 ton tunge klokke ved navn Tom - broderklokke til "Big Ben" i London. Tårnet er tegnet af sir Christoffer Wren. Han har haft travlt, den gode Christoffer. Han har tegnet de fleste af Londons kirker, incl. St. Pouls Cathederal.
Spisesalen/hallen på Christ Church er forbilledet for hallen på Hogwarts, hvor Harry Potter som bekendt får sin uddannelse. En del af filmene er optaget her.
Også Inspector Morse har færdedes her i nyere tid. Ellers er det hjemsted for "Alice in wonderland". Hun var rektors datter og Lewis Carroll (egl: matematik-lærer, Charles Lutwidge Dodgson) opfandt historierne til og om hende.

Vi deltog i "THE 12'th OXFORD INSTITUTE OF METHODIST THEOLOGICAL STUDIES"
Christ Chruch er også stedet, hvor både John og Charles Wesley tog deres teologiske uddannelse og i kirken, som både er domkirke og collegiets egen "hus-kirke", er de begge ordinerede.
The Holy Club blev dannet i deres-Oxford år. Også fængslet, hvor de besøgte fanger og fulgte en dødsdømt til henrettelse, er i byen. Det har været fængsel gennem 1000 år og er først lukket for 11 år siden. Vi besøgte stedet og fik endnu mere respekt for de fromme og socialt engagerede teologistuderende, som vi regner os som efterkommer af.
Instituttet samles hver 5. år. Dette år med overskriften "To serve the Present Age: Our Calling to Fulfill"
Læs mere:
www.oxford-institute.org/index.html Jørgens indlæg er i gruppe 4 - og nok værd at læse!

5 comments:

Emilie Just said...

Hej Charlotte

det lyder som om I har haft en rigtig spændende tur. Der er altid noget særligt ved at følge i andres fodspor.
Tusind tak for sokkerne, de passer perfekt! Jeg glæder mig til det bliver lidt koldere i vejret, så jeg kan have dem på.

Vi snakkes ved
Knus Emilie

David Kvebæk said...

Velkommen hjem til " Tro Håp og Kjærlighet" .
John W. hadde sine dagbøker. Du har din blogspot.
Fint å følge med på deres spennende reise, og opphold i London. Jørgens "paper" - hvor finnes det at lese?
David.

Tro Håb og Kærlighed said...

selve siden med Jørgens paper hedder:www.oxford-institute.org/site/2007papers/2007-4Thaarup.pdf
Ellers går man ind på hjemmesiden, som angivet, klikker i øverste bjælke på "2007 meeting", derefter på "program Details", og så på "working group papers". Deltagerne står i alfabetisk rækkefølge og Jørgen er i gruppe 4. God fornøjelse!

Tro Håb og Kærlighed said...

Kære Louise!
Dejligt at se, at sokkerne passer. Der er et par mere på pindende, så du har noget at skifte med. Jeg havde dem med til Oxford, hvor det gav stof til en del hyggelige samtaler.
Kærlig hilsen
Charlotte

Emilie Just said...

Jeg hedder nu Emilie, men jeg er jo efterhånden vandt til det:-) Der er trods alt mange Louise'r iblandt os.

Knus Emilie