Sunday, December 27, 2009

Nu er det jul igen!

N er ugens bogstav - og det passer jo flot til "Nu er det jul igen". For det er jo, hvad det er! Vi er nu nået til 3. juledag, og præsterne har fri. Selvom det er søndag. Juleaften havde vi to gudstjenester om eftermiddagen. Derefter spiste vi kalkun og risalamande hos svigerforældrene. Derefter gik vi hjem til os, hvor vi syngende gik ganske mange gange omkring træet, der når loftet. Derefter pakkede vi fine og gode gaver op, drak kaffe, spiste slik og lagkage, hvorefter vi havde midnats-gudstjeneste med masser af levende lys og dejlig sang og musik. Natten sluttede med en tur på kirkegården, hvor mange levende lys brænder - et af dem på mine forældres grav.
Juledag havde vi festgudstjeneste, og derefter var vi i byen hos familie - grov-hygge og masser af dejlig mad. Derfra har jeg ingen billeder. Men 2. juledag er det vores tur til at have huset fyldt med gæster, for da har mellemste fødselsdag.
Han har aldrig lidt under at være født i julen, for alle har tid til at være sammen, og forældrene har fri og er hjemme. I dag er det julesøndag - vi kunne gå i kirke i nabobyen, uden at "være i blåt". I eftermiddag har vi set "Fanny og Alexander", og nu sidder vi bare og er til. Nu er det jul igen! Julen varer ikke til Påske - men til Hellig 3 Konger!
Posted by Picasa

13 comments:

Petunia said...

Julen er en travel tid for prester og det gjorde nok godt å ha fri selv om det var søndag. Her i Norge er det mange som går i kirken på julaften som ellers ikke går i kirken. Trengselen er stor og er man ikke der ganske så tidlig, så får man ikke plass. Jeg har derfor valgt å ikke gå i kirken julaften selv om jeg synes det den dagen er en spesiell fin stemning rundt gudstjenesten.
Å gå til kirkegården på nattestid med alle de tente lysene, må være stemningsfullt og sterkt!

TorAa said...

Ser ut til at I alle hadde en meget trivelig jule. Ikke helt ulik det vi har her i syd-øst Norge til julemat.

Og den sang-tekst kjenner vi også her i Norge.
Her har snedd:
http://toraa.blogspot.com/

Ha en fortsatt fin jul

Lene said...

Og sidste sætning er vi så enige om :-)

Det lyder hyggeligt at I sådan fordeler juleaften flere steder :-)

Madame said...

Det lyder vel nok hyggeligt! Og nu kan jeg se fordelen ved at have fødselsdag i julen :-)

Maria said...

Ser att du haft en trevlig jul. Precis så som det ska vara. Fina bilder!

Tro Håb og Kærlighed said...

Petunia - sådan er det også i Danmark - mange finder vej til kirken, både dem, der kommer af og til, og dem der kun kom den ene gang om året. Men de er velkomne alle sammen! Turen på kirkegården er blevet en dejlig tradition!

Tro Håb og Kærlighed said...

TorAa - dejlige julebilleder - og herligt med din rigtige Santa - sandt nok han skal være tyrkisk og scandinavisk! Er altanen dukket frem af sneen?

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja, det er hyggeligt at spise et sted og holde resten af aftenen et andet, så fordeler vi opgaverne og tager presset lidt både fra familiens ældste, der står for maden, og fra os, der har travlt i kirken. - Fortsat glædelig jul!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - ja, vores julebarn bliver ikke snydt!

Tro Håb og Kærlighed said...

Maria - jeg håber også, du har haft en god jul!

Anonymous said...

Det må være flott å være prest i julehøytiden. Kirkehøytidligheten blir lagt opp litt, på alle barnas premisser (I hvertfall her jeg bor) og kirken fylles opp med mange mennesker som tar seg tid til en stille stund i kirken.
Godt nyttår!

Tro Håb og Kærlighed said...

qehenne - ja julen er en dejlig højtid - også selv om der er en del arbejde med mange hjemmebesøg, julegudstjenester for institutioner og den slags inden selve julen i kirken. Men det ER dejligt! Fortsat glædelig jul.

Henny said...

Ja, du har da haft jul "med det hele", det kan man da se!