Saturday, December 19, 2009

M for: Meditation

Dagens bogstav i ABC-legen er M. Meditation, bliver det fra mig. Hver lørdag i advent er der mulighed for at sidde i kirken i stilhed i en god 1/2 time. Vi sidder oppe ved alteret, lytter til musik og derefter til søndagens tekst, som læses langsomt igennem. Derefter er der nogen enkle ord, som skal åbne teksten for os, vi sidder stille i det store rum, ser måske på lys og ikon eller, som nu - julekrybben. Som afslutning beder vi en bøn, som er skrevet i forvejen og derefter hører vi igen musik i nogle minutter. Derefter går vi glade og opløftede ud i vinter-mørket og frosten igen! Immanuel = Gud er med os!

Posted by Picasa

10 comments:

Maria said...

Att sitta i kyrkan det är meditation, verkligen. Fridfullt, lugnt och fint.
Trevlig helg!

Petunia said...

Jeg har ofte ønsket at kirken var et mer åpent sted. Jeg føler ikke at det er det. Den er åpen til gudstjeneste, dåp, bryllup, konfirmasjon og gravferd, men utenom det finner man låste dører.
Ofte kunne det ha værrt godt, ja å hatt en stille stund der. Sitte og finne roen på en benk. Slik som jeg ofte ser at det er i utlandet..
Men det er vel snakk om økonomi og det er vel blitt lik i dagens samfunn, dessverre, at dette vil kreve at noen er der og passer på at ingen stjeler eller ødelegger noe...

Madame said...

Det var meget smukt at læse - det må være en ganske særlig oplevelse at sidde i kirken i stilhed. Ja egentlig er der vel alt for lidt stilhed i vores liv.

Henny said...

For mig er det lidt sært at se ordet "meditation" i forbindelse med en kristen kirke. Jeg er vant til at tænke det i forbindelse med andre religioner. Men hvorfor egentlig ikke? :-)

Lene said...

Det er en dejlig tradition I har med lørdagsmeditation. Kirkens rum er velegnet til stilhed og bøn.

Tro Håb og Kærlighed said...

Maria - Ja, sådan er det! God weekend til dig.
Petunia - Kirken er et offentligt sted, hvor vi alle burde kunne komme. Der skal ikke altid siges så meget - Gud taler til os i stilheden, når vi en gang imellem endelig får ro på os selv!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Ja, det er alt for let at overdøve stilheden. Det kan selvfølgelig også være skræmmende blive stille. For mig bliver det mere og mere nødvendigt.
Henny - meditation er en gammel klassisk tradition i kirken, som har levet et lidt hengemt liv en periode. Heldigvis er den kommet frem i lyset, måske fordi vi lever i en hastig og støjende tid.

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - ja, jeg glæder mig altid.
Sommertid - jeg oplever, at også mennesker, der ikke troede det var noget for dem, bliver overraskede over, hvor hurtigt tiden går, når man sidder i stilheden!

Anonymous said...

Meditasjon må være deilig i en hektisk førjulstid. Ha en riktig god uke!

Living next to me said...

høres fornydelig ut, men som Petunia sier, her er kirken låst. NEdover i Europa kommer vi jo inn nesten døgnet rundt. God jule F