Sunday, November 2, 2014

Allehelgen-retræte på Örestrand

"Here and Here" af Antony Gormley, ved Himmelfartskirken, Höganäs
 Vi var 12 i alt - vi levede i smukke rammer men var pakket ind i tåge og kunne ikke se Kullen, som ellers er en markant figur i landskabet. Danmark på den anden side vandet kunne man ikke se - ikke engang lyset om aftenen. - Örestrand ligger ved Höganäs, hvor Himmelfartskirken ligger. Uden for den står denne fine statue. Når den nu hedder "Here and Here", tror jeg tanken er at afbilde menneskets længsel efter Jesus, som på Himmelfartsdagen tog tilbage til den Himmel, han kom fra. Men Jesus er stadig her. Helligånden er nær hvert eneste menneske - og det er netop Jesu nærvær, Ånden formidler.
 Selvom vi ikke ser klart, er virkeligheden langt større, hvilket vi fornemmer, håber, længes efter.
 Retræten er et sted, at give plads til denne længsel. I stilhed modtager vi Bibel-ordet på en mere opmærksom måde. Vi læser årtusind gamle salmer og bønner fra Bibelens Nye Testamente, og træder dermed ind i en stor tradition af bedende, søgende og troende.
 Vi tænder lys og skriver bønner, går ture, sidder stille og nyder roen, læser en god bog anbefalet af retrætens tilrettelæggere, spiser god mad, lytter til dejlig musik - vi er til!
Tak for to dejlige døgn. Min næste retræte på Örestrand er 10 - 12 april 2015 - weekenden efter Påske, hvilket kommer til at præge dagene.

2 comments:

Lene said...

Det lyder som skønne dage og det trækker gevaldigt i mig. Jeg må have kigget på april måned :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - at følge sit hjertes længsel er vigtigt.