Sunday, May 11, 2014

Menigheden som en hær!

 I Limhamn, som en en stor selvstændig bydel af Malmö har Equmeniakyrkan haft 2 menigheder med hver sin bygning. Gennem en længere periode har der været samtaler om at de to skulle danne en ny menighed i fællesskab. Det er en længere proces, som denne weekend blev endeligt beseglet ved et fælles menighedsmøde.
 Lørdag aften var der fest med dejlig mad, sang og leg. Husbond og jeg deltog i festlighederne på vej hjem fra loppemarked. - I dag, søndag fortsatte festen med gudstjeneste, den første fælles som en menighed.
Jeg havde fået lov at prædike, men ikke at vælge tema. Det var givet på forhånd: menigheden som en hær! Nu er vi millitær-nægtere her i huset, så det var ikke mit eget førstevalg som tema. Men det var dejligt at kunne prædike om Gideon og hans krigere fra Dommerbogen. Først havde Gideon 22.000 soldater men efter 2 sorteringer på Guds bud, stod han tilbage med 300 mand. Og med dem vandt han krigen. Hver af de 300 fik udleveret et horn at blæse i og en krukke, hvori de skjulte en tændt fakkel. De omringede fjendens lejr, og på Gideons signal midt om natten, slog de krukkerne i stykker, løftede faklerne, blæste i hornene og råbte kampråbet. Fjenderne vågnede og i skræk for at være omringet, slog de hinanden ihjel i forvirringen og flugten. - Herren ville at Gideon og hans mænd skulle sejre, men ikke kæmpe. De skulle stole på Gud og ikke på egen styrke. - Og det var en del af dagens prædiken.

4 comments:

Rasmine said...

Det må da have været en god tekst at prædike over for en militærnægter :-)

Tro Håb og Kærlighed said...

Rasmine - det var heller ikke svært:-)

Madame said...

Smukt at læse, Charlotte - og dejlige billeder!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - jeg har forsøgt at lægge et lille videoklip med dejlig sang op - men det gik desværre ikke.