Saturday, August 27, 2011

Arkansas

Hanna mellem sine forældre, Birgitte og Niels
Så er vi landet og har fået pakket ud, og har fået internet-forbindelse. Nu kommer der billeder fra vores 14 dage i USA.

Lidt lighed med Gryffindor er der unægteligt!
Skolesystemet er jo ikke som i Danmark. Når man er færdig med Highschool er det videre på College.Her flytter de fleste unge hjemmefra, hvor de har haft, bil, eget værelse med bad, tv og computer og ind på en skole, hvor de bor 2 og 2 og deler badeværesle og toilet med andre på gangen. Efter 4 år, hvor de i stor udstrækning selv sammensætter deres uddannelse, er de bacelorer - dvs det der svarer til vores sidste år i gymnasiet og første år på universitetet er lagt sammen på en kost-skole

 Hendrix er et lille college, med ca 1000 elever. Det er en af Metodistkirkens
 uddannelsessteder, naturligvis åbent og søgt af alle. Det var spændende at få indblik i en anderledes kultur, som vi ellers mest kender fra film.
For at køre Hanna til hendes nye skole kørte vi vestpå over Mississippi-floden og krydsede dermed grænsen mellem Tennessee og Arkansas.

 Måske husker du, at Arkansas er Bill, ja han hedder jo egentlig William, Clintons hjemstat. Det er her, han er født, opvokset og har været guvernør. Det er derfor også her Clinton Library ligger
Gæstebogen i Clinton Centeret underskrives
 Det er et superflot hus, hvor der blandt andet er nøjagtige kopier af Det Ovale Værelse og regeringskontoret. Huset er flot arkitektur, og der er lagt vægt på at bruge lokale kunstnere og materialer i videst mulig omfang, ligesom der er taget hensyn til et lavt energi-forbrug og andre ting, som er langt mere selvfølgelige i vores del af verden.
Søs bag præsidentens stol
I den store festsal, som kan lejes til private fester, fangede mit øje dog straks - lamperne!
PH-koglelamper i Clinton Centeret
Som den engagerede rundviser, der var en af de mange frivillige på centeret, sagde: "Ja, lamperne er danske, vi kunne ikke finde noget lokalt, der var bedre!" - Vi ved godt at dansk design og danske møbler er noget særligt, men det er sjov at se det både her og i andre sammenhæng i USA.

4 comments:

Lene said...

Velkommen hjem, Charlotte :-) Håber at niecen vænner sig til de anderledes forhold.

Madame said...

Velkommen hjem, Charlotte! Det må have været en stor oplevelse for jer at være to uger i USA og blive vist rundt - dejligt at have familie derovre, som kan fortælle om de amerikanske forhold. Det er sjovt at se PH-koglelamper i Clinton Centeret!

Tro Håb og Kærlighed said...

Madame - Tak - ja, vi har nydt dagene

Tro Håb og Kærlighed said...

Lene - Tak, det går allerede fint. Hendes "hus" vandt en vigtig danse-konkurrence ved festen i går:-)